PRODUCT FILTER

Spaghettipompoen bolognese

Spaghettipompoen bolognese

Aantal personen
2 personen

Voorbereiden 15 minuten / Bereiden 40 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 spaghettipompoen 
250 gr rundergehakt
1 wortel in hele kleine blokjes
1/2 Tomatobase

Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook, gehakt
1 ui in blokjes
1 stengel bleekselderij in hele kleine blokjes (als je het niet hebt, kun je het vervangen door een kleine prei of weglaten)
1 el gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1 stengel bleekselderij (als je het niet hebt, weglaten of vervangen door een kleine prei)
olijfolie
peper en zout (liefst uit de molen)


En aan de slag!  

• Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 
• Snijd de pompoen in de lengte door de helft, verwijder de zaden. Sprenkel wat olijfolie over het vruchtvlees en bestrooi met peper en zout. Leg met de platte kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven. Garen duurt ongeveer 40 min. 
• Maak intussen de bolognesesaus. Doe een scheut olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook in 5 min. glazig. Doe de wortel en bleekselderij erbij en fruit 5 min. mee. Voeg dan het gehakt toe en bak mee tot het geruld is. Doe de tomatobase en kruiden erbij en laat dit op laag vuur en met de deksel op de pan stoven, net zolang tot de pompoen klaar is.
• Haal de pompoenhelften uit de oven en vul ze met de saus. Serveer een halve pompoen per persoon.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Tip: Vind je het garen van een halve pompoen te lang duren? Je kunt voor een snellere versie de pompoen horizontaal in plakken snijden en garen in de oven. Dek de pompoen wel even af met bakpapier.

Rechtstreex
Rotterdam

Spaghettipompoen bolognese

€ 9.19
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief