• NIEUW
  • Thaise Laab tofu

    Thaise Laab tofu

    Deze frisse Thaise salade is een variant op Laab Kai, wat 'gehakte kip' betekent. In dit gerecht gebruikten we tofu, dus is de salade veganistisch.

     

    2 personen
    bereiden 60 minuten
       
       

     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 komkommer
    1 paprika
    1/2 bosje munt
    1 tofu
    3 stengels bosui of 1st. rode/verse ui
    200 gr. speltkorrels

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 el. maizena
    2 el. zoute soja
    dressing: 4 el. rijstazijn, 1 el. poedersuiker, 2 el. olie, 1 tl. chiliflakes (of poeder), 1 teen knoflook geperst
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog ±30 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
    • Snijd de komkommer in de lengte door vieren. Snijd overdwars de zadenlijst eruit en snijd vervolgens in schuine stukjes.
    • Haal de zaadjes uit de paprika en snijd in dunne reepjes. 
    • Pluk de blaadjes van de munt. 
    • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
    • Maak de dressing door alles te mengen en zet even apart.
    • Dep de tofu droog en verkruimel. Meng de maizena erdoor. Verhit ruim zonnebloemolie in de pan en bak de tofu-gehakt tot het lichtbruin is. Meng dan de soja erdoor en breng op smaak met peper en zout.
    • Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en hussel samen met de dressing goed door elkaar.
    • Serveer samen met de spelt.
    Tip: kook in één keer een dubbele portie spelt en vries daarna in. Zo heb je altijd voorgekookte spelt in huis.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Choi Kee
    Rotterdam
    Verse tofu
    Veganistisch
    3.02
    bakje (250 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief