Ingrediënten Rechtstreex
500 gr. aardappelen, schoon geschrobd
250 gr. rettich (of radijs)
1 sla, alleen de grote bladeren
±300 gr. kippendijfilet, ontdooid
Ingrediënten uit jouw keuken
kipmarinade: 3 el. zoete sojasaus, 1 geperste teen knoflook, 1 el. sambal, snuf zout
2 el. zoute sojasaus
2 el. suiker
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in stukjes en meng door de marinade. Zet even koud tot gebruik.
- Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of schijfjes. Kook ze 10 min. in gezout water. Giet af en laat uitlekken. Neem een grote bakpan met ruim zonnebloemolie en bak de aardappeltjes in 20 min. goudbruin.
- Maak de rettich schoon en snijd in blokjes van ±1 cm. Neem een bakpan met een scheutje zonnebloemolie en doe de rettichblokjes in de pan. Bak 5 minuten rondom aan. Doe de zoute sojasaus en suiker erbij en laat op heel laag vuur karameliseren. Haal uit de pan en zet even apart. Veeg de pan schoon.
- Haal de kip uit de marinade en dep droog. Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de kip in ± 10 minuten gaar. Voeg de rettich toe en bak nog even mee. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Haal de grootste bladeren van de sla, was ze en dep droog.
- Neem elke keer een blad sla en vul met de kip en rettich vulling. Serveer met de gebakken aardappeltjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!