• NIEUW
  • Sla-wrapjes met kip
    03-06-2021

    Sla-wrapjes met kip

    Door een wrap te maken van blaadjes sla is dit een lekker licht gerecht. De gekarameliseerde rettich geeft het een twist.

     

    2 personen
    bereiden 40 minuten
       
       

     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    500 gr. aardappelen, schoon geschrobd
    250 gr. rettich (of radijs)
    1 sla, alleen de grote bladeren
    ±300 gr. kippendijfilet, ontdooid

    Ingrediënten uit jouw keuken
    kipmarinade: 3 el. zoete sojasaus, 1 geperste teen knoflook, 1 el. sambal, snuf zout
    2 el. zoute sojasaus
    2 el. suiker
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  

    • Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in stukjes en meng door de marinade. Zet even koud tot gebruik.
    • Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of schijfjes. Kook ze 10 min. in gezout water. Giet af en laat uitlekken. Neem een grote bakpan met ruim zonnebloemolie en bak de aardappeltjes in 20 min. goudbruin.
    • Maak de rettich schoon en snijd in blokjes van ±1 cm. Neem een bakpan met een scheutje zonnebloemolie en doe de rettichblokjes in de pan. Bak 5 minuten rondom aan. Doe de zoute sojasaus en suiker erbij en laat op heel laag vuur karameliseren. Haal uit de pan en zet even apart. Veeg de pan schoon.
    • Haal de kip uit de marinade en dep droog. Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de kip in ± 10 minuten gaar. Voeg de rettich toe en bak nog even mee. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
    • Haal de grootste bladeren van de sla, was ze en dep droog.
    • Neem elke keer een blad sla en vul met de kip en rettich vulling. Serveer met de gebakken aardappeltjes.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.