• NIEUW
  • PRODUCT FILTER

    Vrijheidsbowl 5 mei

    Vrijheidsbowl 5 mei

    Dit recept is voor 4p.

    Aantal personen
    4-6 personen

    Bereiden
    60 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. (gekleurde) wortel
    1 kg. zoete aardappel
    1 komkommer
    1 bosje radijs
    1 gele courgette
    400 gr. spelt
    puperkres
     
    Ingrediënten uit jouw keukenkastje
    1 el. gerookte paprika
    1 el. komijnpoeder
    1 tl. chilipoeder
    1 el. korianderpoeder
    200 ml. witte azijn
    500 ml. boullion
    1 ei op kamertemperatuur
    1 el. miso
    1,5 tl. fijne mosterd
    250 ml. zonnebloemolie
    suiker
    peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met de paprika-, komijn-, koriander- en chilipoeder, peper en zout en een scheutje olie. Leg uit op een ovenplaat en rooster in 15-20 min. gaar. 
    • Kook de spelt in de boullion in ±45 min. gaar.
    • Schil of schrob de wortel en rasp ze grof. 
    • Neem een steelpannetje en verhit 200 ml. witte azijn, 150 ml. water, 50 gr. suiker en peper en zout tot het kookpunt. Giet over de geraspte wortel en laat min. 10 min. staan. Laat goed uitlekken tot je het gaat gebruiken.
    • Snijd de radijs in partjes.
    • Schaaf met de mandoline of snijd met de hand de courgette in dunne plakjes.
    • Schaaf ook de komkommer in dunne plakjes.
    • Maak de miso-mayonaisse. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Splits het eiwit van het eigeel. Neem een mengbeker en doe er het eigeel, 1,5 tl. fijne mosterd, 2 el. azijn, 1 el. miso en een scheutje olie in, mix glad met de staafmixer. Voeg daarna steeds een beetje olie toe terwijl je blijft mixen, ga door tot de 250 ml. olie op is en er een dikke mayonaisse is ontstaan. Breng op smaak, eventueel met nog meer miso. Mix niet te lang dan kan het gaan schiften. Doe de mayonaisse in een spuitzak of als je dat niet hebt een boterhamzakje waar je een puntje afknipt. 
    • Maak de buddhabowls. Doe de spelt onderop,  spuit een paar streepjes misomayonaisse op de spelt. Schep dan de zoete aardappel(hier iets meer van), zoetzure wortel, komkommer en radijs per soort op de spelt en spuit er weer miso-mayonaisse erover. Garneer met de schijfjes gele courgette en de kres.
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Vrijheidsbowl 5 mei

    Vegetarisch
    € 12.72
    Frank de Koning
    Tinte

    Komkommer

    Biodynamisch Biologisch EKO
    € 1.33
    B.A. Doelman
    De Lier

    Gele courgette

    € 1.49
    Peter van de Erve
    Goudswaard

    Gele wortel

    Biodynamisch Biologisch
    € 1.16
    Be Leaf
    's Gravenzande

    Rode radijs

    Biodynamisch Biologisch EKO
    € 2.05
    Koppert Cress
    Monster

    Purperkers

    Biologisch EKO
    € 1.10
    Slandse Bataat
    Zuidland

    Zoete aardappel - oranje vruchtvlees

    € 4.00
    De Buytenhof
    Rhoon

    Speltkorrels

    Onbespoten
    € 1.59
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief