Ingrediënten van Rechtstreex
1 kg. kruimige aardappel
1 kg. wortel
500 gr. uien
250 gr. spek
Ingrediënten uit jouw keukenkastje
1 tl. kaneel
4 tenen knoflook
50 gr. roomboter
100 ml. melk
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil intussen de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Giet af.
- Schil de wortels. Snijd in de lengte door en dan in plakjes, zodat je halve maantjes krijgt.
- Pel de uien en snijd ze in 8 parten.
- Snijd de speklappen in kleine reepjes. Meng de ui, wortel, spek, knoflooktenen (in de schil) met de kaneel en een scheutje olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ±20min. Schep tussendoor om.
- Verwarm de melk en de roomboter en doe bij de aardappelen. Stamp tot een smeuïge puree.
- Haal de bakplaat uit de oven. Knijp de knoflook uit, hak fijn. Meng de aardappelen, knoflook, spekjes, peen en ui door elkaar.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!