In de kooltaart 

Met spitskool, aardappel, ui, paprika en gehakt van Rechtstreex. Verder met diverse kruiden, sojasaus en geraspte kaas.

In de Okonomiyaki

In de Japanse groentenpannenkoekjes. 

In een groene curry met kokos 

Ode aan de B-keuze producten: niet-zo-mooie-paprika, broccoli-zoals-t-niet-heurt of toch wel, komkommer mooi van lelijkheid, spitskool, kippendij en een uitje: groene currypasta en kokosmelk en ze schitteren allemaal!

In de Gado Gado 

Met andere groenten, een gekookt ei, rijst en kroepoek. 

In een salade 

Raspen en dan er een lekkere salade mee maken, met wortel, appel of maïs.

Geroosterd 

Roosteren in de oven, met olijfolie en mosterdzaad.

In een stampotje 

Met aardappels, en eventueel een worteltje. Voeg kerrie kruiden toe voor een oosters tintje!

Roerbakken 

Met een pepertje, cashewnoten en sojasaus.

Geblakerd in een saus

Geblakerde spitskool met vissaus (of een azijn) en bruine boter (recept van Yvette van Boven).

Gevulde rolletjes

Vul de balderen met een mengsel van rijst en kruiden. 

In een soep 

Ideaal om je laatste beetje spitskool in te verwerken, met een aardappeltje en wortel.