• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Wortelburger

    Wortelburger

    Vegetarische burger op basis van de boekoeloekoe burgermix. Let op dit recept maakt 4 burgers, vries de 2 extra eventueel in.

    Aantal personen
    2-4 personen 

    Bereiden 
    20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    2 meergranen molenbollen
    2 eieren
    250 gr. wortel, geschild
    100 gr. sla, gewassen
    1 boekoeloekoeburgermix
    75 gr. geraspte kaas (half zakje)

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 el. mosterd
    1 tl. paprikapoeder
    100 ml. yoghurt
    2 el. verse kruiden, fijn gehakt
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Weeg 150 gr. wortel af en rasp deze op de fijnste stand.
    • Maak van het restant wortel met een dunschiller slierten, masseer er een el. azijn en peper en zout door en zet deze even weg in de koelkast.
    • Doe de boekoeloekoemix, de eieren, de kaas, de geraspte wortel en 1 el. olie in een kom en kneed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Maak 4 gelijke ballen en vorm daarna 4 burgers. Leg ze minimaal 10 min. in de koelkast om op te stijven.
    • Maak de yoghurtsaus door de yoghurt los te kloppen en wat verse kruiden erdoor te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
    • Neem een koekenpan en verwarm olie in de pan. Haal de burgers uit de vriezer en bak ze aan beide kanten bruin op middelhoog vuur, in ongeveer 7 min.
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden en bouw dan de burger op, eerst een laagje sla, dan de burger, gevolgd door de yoghurtsaus. Serveer eventueel met een salade of aardappeltjes uit de oven.  

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief