Ingrediënten van Rechtstreex
4 meergranen bollen
500 gr. wortel
100 gr. sla
75 gr. geraspte kaas
500 gr. wortel
100 gr. sla
75 gr. geraspte kaas
Ingrediënten uit jouw keuken
2 eieren
12 beschuiten
1 el. mosterd
1 tl. paprikapoeder
1 tl. paprikapoeder
azijn
olijfolie
gemalen peper en zout
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Schil de wortels of schrob schoon. Hou 1 wortel apart! Snijd de wortels in stukken en kook tot ze goed gaar zijn. Prak ze met een vork.
-
Verkruimel de beschuiten en meng met de eieren. Meng de wortelpuree en de kaas erdoor. Breng op smaak met de mosterd, paprikapoeder en peper en zout. Kneed 5 minuten door en maak er burgers van. Leg ze minimaal 10 min. in de koelkast om op te stijven.
-
Maak van die ene achter gehouden wortel slierten met een dunschiller. Meng er een el. azijn en peper en zout door en zet even weg.
-
Verwarm olie in een koekepan en bak ze aan beide kanten bruin op middelhoog vuur.
-
Was de sla.
-
Snijd de broodjes overdwars doormidden en bouw dan de burger op, begin met een laagje sla, dan de wortel, gevolgd door de burger en je favoriete saus.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!