• NIEUW
  • Wortelburger
    03-03-2021

    Wortelburger

     

    4 personen
    bereiden 40 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex
    4 meergranen bollen
    500 gr. wortel
    100 gr. sla
    75 gr. geraspte kaas 
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 eieren
    12 beschuiten
    1 el. mosterd
    1 tl. paprikapoeder
    azijn
    olijfolie
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Schil de wortels of schrob schoon. Hou 1 wortel apart! Snijd de wortels in stukken en kook tot ze goed gaar zijn. Prak ze met een vork.
    • Verkruimel de beschuiten en meng met de eieren. Meng de wortelpuree en de kaas erdoor. Breng op smaak met de mosterd, paprikapoeder en peper en zout. Kneed 5 minuten door en maak er burgers van. Leg ze minimaal 10 min. in de koelkast om op te stijven.
    • Maak van die ene achter gehouden wortel slierten met een dunschiller. Meng er een el. azijn en peper en zout door en zet even weg.
    • Verwarm olie in een koekepan en bak ze aan beide kanten bruin op middelhoog vuur.
    • Was de sla.
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden en bouw dan de burger op, begin met een laagje sla, dan de wortel, gevolgd door de burger en je favoriete saus. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.