Ingrediënten van Rechtstreex
4 meergranen molenbollen
250 gr. wortel
100 gr. sla
250 gr. wortel
100 gr. sla
2 eieren
1 boekoeloekoeburgermix
75 gr. geraspte kaas
1 boekoeloekoeburgermix
75 gr. geraspte kaas
Ingrediënten uit jouw keuken
mosterd
knoflooksaus (of yoghurt en/of mayonaisse)
1 tl. paprikapoeder
1 tl. paprikapoeder
azijn
olijfolie
gemalen peper en zout
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
- Schil de aardappels en snijd in partjes. Kook 10 min. Giet af en laat even uitdampen.
- Zet de oven op 200 graden. Meng de aardappel met wat olie en peper en zout en rooster 20-30 min. in de oven.
- Schil de wortels of schrob schoon. Weeg 150 gr. wortel af en rasp deze op de fijnste stand.
- Maak van het restant wortel met een dunschiller slierten. Meng er een el. azijn en peper en zout door en zet even weg in de koelkast.
- Doe de boekoeloekoemix, 2 eieren, 75 gr. kaas, de geraspte wortel, paprikapoeder en 1 el. olie in een kom en kneed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Maak 4 gelijke ballen en vorm daarna 4 burgers. Leg ze minimaal 10 min. in de koelkast om op te stijven.
- Neem een koekenpan en verwarm olie in de pan. Haal de burgers uit de vriezer en bak ze aan beide kanten bruin op middelhoog vuur, in ongeveer 7 min.
- Was de sla.
- Snijd de broodjes overdwars doormidden en bouw dan de burger op, eerst een laagje sla, dan de burger, gevolgd door de yoghurtsaus.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!