• NIEUW
  • Wortelburger

    Wortelburger

     

    4 personen
    bereiden 40 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex
    4 meergranen bollen
    250 gr. wortel
    100 gr. sla
    1 boekoeloekoeburgermix
    75 gr. geraspte kaas 
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 eieren
    mosterd
    knoflooksaus (of yoghurt en/of mayonaisse)
    1 tl. paprikapoeder
    azijn
    olijfolie
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Schil de wortels of schrob schoon. Weeg 150 gr. wortel af en rasp deze op de fijnste stand.
    • Maak van het restant wortel met een dunschiller slierten. Meng er een el. azijn en peper en zout door en zet even weg in de koelkast.
    • Doe de boekoeloekoemix, 2 eieren, 75 gr. kaas, de geraspte wortel, paprikapoeder en 1 el. olie in een kom en kneed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Maak 4 gelijke ballen en vorm daarna 4 burgers. Leg ze minimaal 10 min. in de koelkast om op te stijven.
    • Neem een koekenpan en verwarm olie in de pan. Haal de burgers uit de vriezer en bak ze aan beide kanten bruin op middelhoog vuur, in ongeveer 7 min.
    • Was de sla.
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden en bouw dan de burger op, eerst een laagje sla, dan de burger en je favoriete saus. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Wortel burger
    Vegetarisch
    15.94
    (4p)
    De Buytenhof
    Rhoon
    Bospeen
    Onbespoten
    3.24
    bos
    BIO
    Tuinderij Peter Boer
    Zwijndrecht
    Slamix
    Biologisch Verpakt in plastic
    1.90
    zakje (100 gram)
    De Twee Hoeven
    Haastrecht
    Geraspte kaas - jong belegen
    Rauwmelks Verpakt in plastic
    3.50
    zakje (150 gram)
    Meesterbakker Uljee
    Rotterdam
    Waldkornbolletjes
    Afgebakken
    3.91
    zak (4 stuks)
    Boekoeloekoe
    Gouda
    Boekoeloekoe burgermix
    3.39
    zakje (80 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief