Ingrediënten Rechtstreex
300 gr. witte of rode zuurkool (Clark Fermentation of Ferme Kolen)
500 gr. aardappelen
2 worsten
2 uien
300 gr. witte of rode zuurkool (Clark Fermentation of Ferme Kolen)
500 gr. aardappelen
2 worsten
2 uien
Ingrediënten uit jouw keuken
2 el. mosterd
flinke klont boter
scheutje melk
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in zout water in 15-20 min. goed gaar. Giet af en doe de boter en melk erbij. Stamp tot een smeuïge puree. Breng verder op smaak met mosterd, peper en zout.
-
Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken. Neem een pan met een scheut olie en bak de zuurkool 8 min. in wat olie.
-
Snijd de uien in reepjes en bak tot ze bruin zijn.
-
Bak de worsten in 10 min. rondom bruin.
-
Verdeel de puree over 2 borden, schep de zuurkool ernaast en leg de worsten er bovenop. Garneer met de gebakken uitjes en eventueel nog wat mosterd.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!