• NIEUW
  • Zuurkool met worst
    08-09-2021

    Zuurkool met worst

     

    2 personen
    voorbereiden 10 minuten
    koken 20 minuten
    bakken 10 minuten


     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    300 gr. witte of rode zuurkool (Clark Fermentation of Ferme Kolen) 
    500 gr. aardappelen
    2 worsten
    2 uien

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 el. mosterd
    flinke klont boter
    scheutje melk
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in zout water in 15-20 min. goed gaar. Giet af en doe de boter en melk erbij. Stamp tot een smeuïge puree. Breng verder op smaak met mosterd, peper en zout. 
    • Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken. Neem een pan met een scheut olie en bak de zuurkool 8 min. in wat olie.
    • Snijd de uien in reepjes en bak tot ze bruin zijn. 
    • Bak de worsten in 10 min. rondom bruin.
    • Verdeel de puree over 2 borden, schep de zuurkool ernaast en leg de worsten er bovenop. Garneer met de gebakken uitjes en eventueel nog wat mosterd.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.