In de kooltaart
Met spitskool, aardappel, ui, paprika en gehakt van Rechtstreex. Verder met diverse kruiden, sojasaus en geraspte kaas.
In de Okonomiyaki
In de Japanse groentenpannenkoekjes.
In een groene curry met kokos
Ode aan de B-keuze producten: niet-zo-mooie-paprika, broccoli-zoals-t-niet-heurt of toch wel, komkommer mooi van lelijkheid, spitskool, kippendij en een uitje: groene currypasta en kokosmelk en ze schitteren allemaal!
In de Gado Gado
Met andere groenten, een gekookt ei, rijst en kroepoek.
In een salade
Raspen en dan er een lekkere salade mee maken, met wortel, appel of maïs.
Geroosterd
Roosteren in de oven, met olijfolie en mosterdzaad.
In een stampotje
Met aardappels, en eventueel een worteltje. Voeg kerrie kruiden toe voor een oosters tintje!
Roerbakken
Met een pepertje, cashewnoten en sojasaus.
Geblakerd in een saus
Geblakerde spitskool met vissaus (of een azijn) en bruine boter (recept van Yvette van Boven).
Gevulde rolletjes
Vul de balderen met een mengsel van rijst en kruiden.
In een soep
Ideaal om je laatste beetje spitskool in te verwerken, met een aardappeltje en wortel.