• NIEUW
  • Wat doe je met... spitskool?
    14-09-2018

    Wat doe je met… spitskool? 

    Onze #LokaalMaal-vrienden lieten ons in de Facebook-groep weten wat ze in de keuken maken met spitskool van Rechtstreex. Die vind je onder andere in de verzameling gerechten hieronder. 

    De spitskool is familie van de witte kool. Hij heeft een spitse vorm, een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan de witte kool. Op Veggipedia vind je meer informatie over de spitskool. 

    In de kooltaart 

    Met spitskool, aardappel, ui, paprika en gehakt van Rechtstreex. Verder met diverse kruiden, sojasaus en geraspte kaas.

    In de Okonomiyaki

    In de Japanse groentenpannenkoekjes. 

    In een groene curry met kokos 

    Ode aan de B-keuze producten: niet-zo-mooie-paprika, broccoli-zoals-t-niet-heurt of toch wel, komkommer mooi van lelijkheid, spitskool, kippendij en een uitje: groene currypasta en kokosmelk en ze schitteren allemaal!

    In de Gado Gado 

    Met andere groenten, een gekookt ei, rijst en kroepoek. 

    In een salade 

    Raspen en dan er een lekkere salade mee maken, met wortel, appel of maïs.

    Geroosterd 

    Roosteren in de oven, met olijfolie en mosterdzaad.

    In een stampotje 

    Met aardappels, en eventueel een worteltje. Voeg kerrie kruiden toe voor een oosters tintje!

    Roerbakken 

    Met een pepertje, cashewnoten en sojasaus.

    Geblakerd in een saus

    Geblakerde spitskool met vissaus (of een azijn) en bruine boter (recept van Yvette van Boven).

    Gevulde rolletjes

    Vul de balderen met een mengsel van rijst en kruiden. 

    In een soep 

    Ideaal om je laatste beetje spitskool in te verwerken, met een aardappeltje en wortel. 

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.