Fee is al ruim vijf jaar klant bij Rechtstreex Katendrecht. Ze is ook regelmatig de reden dat wijkchef Rozemarijn later sluit, omdat de twee niet uitgepraat raken. Voor Fee is haar gezondheid een van de belangrijkste redenen om boodschappen te doen bij Rechtstreex. Ze werkt het liefst met verse, biologische en onbewerkte producten. ‘En natuurlijk omdat het superlekker is!’
Nostalgie gaat door de maag
Vandaag maken we Se Ba, een typische soep uit Jakarta, waar Fee geboren is. Voordat we beginnen doet ze een blauw-wit geruit schort om. ‘Die was ooit van mijn moeder.’ De soep roept fijne herinneringen bij haar op. ‘Het is echt een familiegerecht. Mijn oma, de moeder van mijn vader, heeft het aan mijn moeder geleerd en ik weer van haar.’ Het gerecht wordt oorspronkelijk met speklappen gemaakt, maar omdat Fee dat niet lust, gebruikte haar moeder rundvlees. ‘Ze maakte deze soep vaak op zondagen en dan alleen als ze een goed humeur had.’
Samen genieten
Na ongeveer drie uur koken gaan we aan tafel. Het resultaat is een kruidige soep met verse groenten en mals vlees waarin ieder ingrediënt tot zijn recht komt. ‘Ik maak deze soep alleen als ik weet dat ik gasten krijg’, zegt Fee. ‘Nodig vooral iedereen uit om mee te eten!’
Wil je zelf een keer Se Ba maken? Ga naar het recept.