Aantal personen
2 personen
Bereiden 20 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 courgette
500 gr. tuinbonen gedopt (of sperziebonen/snijbonen, gesneden)
250 gr. nieuwzeelandse spinazie (of postelein, gewone spinazie, rucola)
200 gr. geitenkaas
1 brood
2 personen
Bereiden 20 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 courgette
500 gr. tuinbonen gedopt (of sperziebonen/snijbonen, gesneden)
250 gr. nieuwzeelandse spinazie (of postelein, gewone spinazie, rucola)
200 gr. geitenkaas
1 brood
Ingrediënten uit jouw keuken
4 el. yoghurt
1 citroen sap en zest
4 el. extra vierge olijfolie
3 takjes munt
gemalen peper en zout
4 el. yoghurt
1 citroen sap en zest
4 el. extra vierge olijfolie
3 takjes munt
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 220 graden en bak het brood af in 8-10 min. Of bak de sneeën onafgebakken brood in de grill of broodrooster.
-
Snijd met een mandoline of kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrooi met wat zout en wrijf er goed door. Het zout onttrekt vocht en daardoor worden de plakken wat zachter van structuur.
-
Kook de bonen in ruim water met zout in ±10 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
-
Pluk de blaadjes van de nieuwzeelandse spinazie.
-
Maak de dressing; neem een hoge beker en staafmixer en mix de helft van de kaas, de citroenzest en -sap, de yoghurt en de olijfolie tot een gladde dressing. Mocht ie te dik zijn, leng dan aan met een paar eetlepels water. Breng op smaak met peper en zout.
-
Pluk de muntblaadjes en snij in dunne reepjes.
-
Verkruimel de andere helft van de saladekaas.
-
Neem een grote kom en meng de courgette, nieuwzeelandse spinazie en de bonen met de dressing.
-
Maak het bord op met de salade, strooi dan de munt en dan de helft van de kaas erover en serveer met de sneetjes brood.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk