Ingrediënten van Rechtstreex
1 tomatobase
600 gr. kool
1 tomatobase
600 gr. kool
1 paprika
500 gr. (semi) vastkokende aardappel
1 bakje tuinkers of koriander
500 gr. (semi) vastkokende aardappel
1 bakje tuinkers of koriander
Ingrediënten uit jouw keuken
150 ml. romige yoghurt of kokosmelk
150 ml. romige yoghurt of kokosmelk
1 ui, gesnipperd
2 el. rode currypasta
gemalen peper en zout
2 el. rode currypasta
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Breng twee pannen met water en zout aan de kook.
- Was de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in 15 min. gaar.
- Snijd de kool in kleine stukjes en blancheer 2 min. in het kokende water. Giet af in een vergiet en zet apart.
- Snijd de paprika doormidden verwijder de zaden en steel en snijd in blokjes.
- Gebruik de pan van de kool en verhit hierin een scheut olie, fruit de ui en currypasta aan. Voeg de tomatobase en stukjes paprika toe en laat minimaal 10 min. pruttelen met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een schepje suiker.
- Doe de aardappel en kool bij de saus en laat nog 10 min. pruttelen.
- Verdeel de curry over twee diepe borden en garneer met de yoghurt of kokosroom en kruiden. Eet zo of combineer met rijst, spelt of brood.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!