• NIEUW
  • Curry met kool en aardappel

    Curry met kool en aardappel

     

    4 personen
    bereiden 45 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 tomatobase
    600 gr. kool
    1 paprika
    500 gr. (semi) vastkokende aardappel 
    1 bakje tuinkers of koriander
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    150 ml. romige yoghurt of kokosmelk
    1 ui, gesnipperd
    2 el. rode currypasta 
    gemalen peper en zout 

    En aan de slag!  
    • Breng twee pannen met water en zout aan de kook.
    • Was de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in 15 min. gaar.
    • Snijd de kool in kleine stukjes en blancheer 2 min. in het kokende water. Giet af in een vergiet en zet apart.
    • Snijd de paprika doormidden verwijder de zaden en steel en snijd in blokjes. 
    • Gebruik de pan van de kool en verhit hierin een scheut olie, fruit de ui en currypasta aan. Voeg de tomatobase en stukjes paprika toe en laat minimaal 10 min. pruttelen met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een schepje suiker.
    • Doe de aardappel en kool bij de saus en laat nog 10 min. pruttelen.
    • Verdeel de curry over twee diepe borden en garneer met de yoghurt of kokosroom en kruiden. Eet zo of combineer met rijst, spelt of brood.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Curry met kool en aardappel
    Veganistisch
    8.44
    (4p)
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Ramiro paprika
    Biodynamisch Biologisch
    1.65
    stuk (+/- 150 gram)
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander - vastkokend
    1.05
    500 gram
    BIO
    Koppert Cress
    Monster
    Tuinkers
    Biologisch
    1.05
    doosje (20 gram)
    BIO
    BI-JOVIRA
    Ooltgensplaat
    Witte kool - klein
    Biologisch
    1.31
    stuk (400-600 gram)
    Harvest House
    Maasdijk
    Tomatobase
    2.33
    stuk (550 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief