• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Groene salade met geitenkaas

    Groene salade met geitenkaas

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex
    1 courgette
    500gr. tuinbonen gedopt, sperzie- of snijbonen(deze gesneden)
    250gr. nieuwzeelandse spinazie (te vervangen door; postelein, gewone spinazie of rucola)
    200gr. geitenkaas (helft voor de dressing andere helft door de salade)
    1st. ciabatta zoutkorst

    Ingrediënten uit jouw keuken
    4 el. yoghurt 
    1 citroen sap en zest(geraspte schil)
    4 el. extra vierge olijfolie van goede kwaliteit 
    3 takjes munt
    zout en peper(liefst uit de molen)


    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 220 graden en bak het brood af in 8-10 min. Of bak de sneeën onafgebakken brood in de grill of broodrooster.
    • Snij met een mandoline of kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrooi met wat zout en wrijf er goed door. Het zout onttrekt vocht en daardoor worden de plakken wat zachter van structuur.
    • Kook de bonen in ruim water met zout in 8-10 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
    • Pluk de blaadjes van de nieuwzeelandse spinazie.
    • Maak de dressing; neem een hoge beker en staafmixer en mix de helft van de kaas, de citroenzest en -sap, de yoghurt en de olijfolie tot een gladde dressing. Mocht ie te dik zijn, leng dan aan met een paar eetlepels water. Breng op smaak met peper en zout. 
    • Pluk de muntblaadjes en snij in dunne reepjes.
    • Verkruimel de andere helft van de saladekaas.
    • Neem een grote kom en meng de courgette, nieuwzeelandse spinazie en de bonen met de dressing.
    • Maak het bord op met de salade, strooi dan de munt en dan de helft van de kaas erover en serveer met de sneetjes brood. 


    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief