• NIEUW
  • Maaltijdsalade met andijvie

    Maaltijdsalade met andijvie

     

    4 personen
    bereiden 15 minuten
    koken 8 minuten
    oven 20 minuten

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 andijvie 
    300 gr. tomaten
    1 kg. aardappel
    100-150 gr. geraspte kaas
    4-5 eieren
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    olijfolie 
    azijn
    mosterd
    honing
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Schrob of schil de aardappels en snijd in partjes.
    • Breng water aan de kook. Doe de aardappels samen met 4 eieren in de pan en kook 8 min. Laat de eitjes schrikken. Spoel de aardappelpartjes af met koud water en laat uitlekken. 
    • Neem een met bakpapier beklede ovenplaat en leg de aardappels erop, besprenkel met olie. Bak de aardappels 20 min. NB: Voor een snelle variant, kook de aardappels totaal 15 min. en gebruik ze zo. 
    • Snijd de tomaten en het ei in partjes. 
    • Snijd de andijvie in dunne reepjes en was in ruime water, laat uitlekken in een vergiet en maak droog in een slacentrifuge of slinger droog in een theedoek(niet in huis ;-). 
    • Mix voor de dressing 6 el. olijfolie, 2 el. azijn en 1 el. mosterd en 1 el. honing.
    • Meng de andijvie met de aardappeltjes, de geraspte kaas en de dressing. Doe de tomaat er later door en garneer met het ei. 
    Tips: voor een extra romige dressing, mix er 1 rauw ei door. Niet geschikt voor zwangere dames.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief