• NIEUW
  • Maaltijdsalade met andijvie

    Maaltijdsalade met andijvie

     

    4 personen
    bereiden 15 minuten
    koken 8 minuten
    oven 20 minuten

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 andijvie 
    300 gr. tomaten
    1 kg. aardappel
    100-150 gr. geraspte kaas
    4-5 eieren
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    olijfolie 
    azijn
    mosterd
    honing
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Schrob of schil de aardappels en snijd in partjes.
    • Breng water aan de kook. Doe de aardappels samen met 4 eieren in de pan en kook 8 min. Laat de eitjes schrikken. Spoel de aardappelpartjes af met koud water en laat uitlekken. 
    • Neem een met bakpapier beklede ovenplaat en leg de aardappels erop, besprenkel met olie. Bak de aardappels 20 min. NB: Voor een snelle variant, kook de aardappels totaal 15 min. en gebruik ze zo. 
    • Snijd de tomaten en het ei in partjes. 
    • Snijd de andijvie in dunne reepjes en was in ruime water, laat uitlekken in een vergiet en maak droog in een slacentrifuge of slinger droog in een theedoek(niet in huis ;-). 
    • Mix voor de dressing 6 el. olijfolie, 2 el. azijn en 1 el. mosterd en 1 el. honing.
    • Meng de andijvie met de aardappeltjes, de geraspte kaas en de dressing. Doe de tomaat er later door en garneer met het ei. 
    Tips: voor een extra romige dressing, mix er 1 rauw ei door. Niet geschikt voor zwangere dames.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Maaltijdsalade met andijvie
    Vegetarisch
    13.45
    (4p)
    NIEUW
    NIEUW
    Gert van Herk
    Rhoon
    Andijvie
    1.73
    stuk (300-500 gram)
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Tomaat cocktail tros
    Biodynamisch Biologisch
    2.99
    300 gram
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander - vastkokend
    1.05
    500 gram
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren
    2.13
    doosje (6 stuks)
    De Twee Hoeven
    Haastrecht
    Geraspte kaas - oud
    Verpakt in plastic
    4.50
    zakje (150 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief