Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. bietjes
300 gr. snijbiet
200 gr. spelt
6 eieren
rucola
300 gr. snijbiet
200 gr. spelt
6 eieren
rucola
Ingrediënten uit jouw keuken
olijfolie
olijfolie
1 teentje knoflook
1 el. citroensap of azijn
gemalen peper en zout
1 el. citroensap of azijn
gemalen peper en zout
Aan de slag!
-
Kook de spelt in ruim water met een snuf zout in 40 min. gaar. Giet af en zet apart.
-
Schrob de bietjes en kook in ±20 min. gaar. Giet af en laat even afkoelen. daarna kun je ze het velletje er makkelijk afpellen.
-
Was de snijbiet en hak in stukjes.
-
Pers de knoflook uit.
-
Roerbak de snijbiet samen met de knoflook in 8 min. gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper en zout.
-
Klop 4 eieren met peper en zout los.
-
Bak 4 kleine omeletten. Verdeel de snijbiet over de omeletten en klap dicht.
-
Was de rucola en snijd grof.
-
Snijd de bietjes in blokjes en meng met de spelt en rucola. Breng op smaak met olijfolie, azijn en peper en zout.
-
Serveer de omelet met de speltsalade.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!