• NIEUW
  • Rosti met bietentartaar
    08-04-2021

    Rosti met bietentartaar

     

    2 personen
    bereiden 40 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    300 gr. bieten
    500 gr. vastkokende aardappelen
    2 eieren
    100 gr. slasoort of rauwe bladgroente
    1 tuinkers (peterselie of dille)
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 el. balsamicoazijn
    halve ui
    2 el. kappertjes of gehakte augurk
    olijfolie
     
    En aan de slag!  
    • Schrob de bieten en kook ze in weinig water in 20-30 minuten gaar. Giet af en laat even afkoelen. Dan kun je het velletje er makkelijk aftrekken.
    • Scrob de aardappels en rasp ze op de grove stand.  
    • Verhit olie in een koekepan en schep 2-4 hoopjes aardappelrasp in de pan, druk ze plat met een spatel. Bak de rosti´s ± 10 min. aan elke kant tot ze mooi bruin zijn en gaar van binnen.
    • Kook of pocheer(voor de gevorderde thuiskok) de eieren zodat de dooier nog zacht is. Laat ze schrikken en pel ze. 
    • Hak de ui fijn.
    • Snijd de bieten in zo klein mogelijke blokjes, meng met de 1 el. olijfolie, 1 el. balsamicoazijn, ui,  kres en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
    • Was de sla.
    • Maak een dressing met 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 el. mosterd en peper en zout en meng door de sla.
    • Leg op elk bord een rosti, schep daarop de bietentartaar. Leg het ei erop en snijd deels doormidden zodat de dooier uitloopt. Serveer met de salade.
    ps: Hou er rekening mee dat zomerbietjes sneller gaar zijn dan winterbietjes.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Boerderij Landzicht
    Strijen
    Meirapen
    Biologisch
    3.46
     VRIENDENPRIJS: €3.04
    500 gram (+/- 500 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.