• NIEUW
  • Omelet met snijbiet en speltsalade

    Omelet met snijbiet en speltsalade

    Snijbiet heeft wat weg van spinazie en past heel goed bij ei. De lauwwarme salade met spelt maakt het helemaal af.

     

    4 personen
    bereiden 45 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    500 gr. bietjes
    300 gr. snijbiet
    200 gr. spelt
    6 eieren
    rucola
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    olijfolie
    1 teentje knoflook
    1 el. citroensap of azijn
    gemalen peper en zout
     
    Aan de slag!  
    • Kook de spelt in ruim water met een snuf zout in 40 min. gaar. Giet af en zet apart.
    • Schrob de bietjes en kook in ±20 min. gaar. Giet af en laat even afkoelen. daarna kun je ze het velletje er makkelijk afpellen.
    • Was de snijbiet en hak in stukjes.
    • Pers de knoflook uit.
    • Roerbak de snijbiet samen met de knoflook in 8 min. gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper en zout.
    • Klop 4 eieren met peper en zout los.
    • Bak 4 kleine omeletten. Verdeel de snijbiet over de omeletten en klap dicht.
    • Was de rucola en snijd grof.
    • Snijd de bietjes in blokjes en meng met de spelt en rucola. Breng op smaak met olijfolie, azijn en peper en zout. 
    • Serveer de omelet met de speltsalade. 
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief