• NIEUW
  • Asperge maaltijdsalade
    17-05-2021

    Asperge maaltijdsalade

    In deze salade worden de asperges rauw gebruikt met als resultaat een frisse en knapperige salade.
     
     
    2 personen
    bereiden 25 minuten
    marineren 10 minuten
       
    Ingrediënten Rechtstreex
    500 gr. witte of groene asperges (of een mix)
    2 eieren
    1 bosje radijs
    100 gr. sla

    Ingrediënten uit jouw keuken
    3 el. (appel) azijn
    6 el. olijfolie
    1 el. dijonmosterd
    1 el. honing
    2 el. kappertjes
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!
    • Snijd de onderkanten van de asperges. Schil de witte asperges, voor de groene is alleen wassen voldoende.
    • Leg de asperge een voor een plat en schaaf met de dunschiller steeds van de kop tot de onderkant zodat er slierten ontstaan. Ga door tot het niet meer kan. Doe de slierten in een kom. De restjes kun je fijn snijden en toevoegen.
    • Meng de azijn, olie, mosterd en de honing goed door elkaar. Doe de dressing bij de aspergeslierten en hussel er voorzichtig doorheen. Marineer 10 minuten, dan worden de slierten lekker mals.
    • Kook de eitjes hard (7-8 min.). Laat goed schrikken en pel ze. Snijd doormidden.
    • Was de radijs en het blad grondig. Het blad kun door de salade verwerken. Snijd de radijsjes in kwarten. 
    • Was de sla.
    • Meng de sla, radijs en kappertjes door de aspergesslierten en leg de halve eieren er bovenop. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    De Vossenburg
    Rhoon
    Vitabella - vastkokend
    Biologisch Nieuwe oogst
    2.15
     VRIENDENPRIJS: €1.89
    500 gram
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.