• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Mediterraanse bonensoep

    Mediterraanse bonensoep

    Aantal personen
    2-4 personen 

    Weken 
    Overnacht 
    Bereiden 
    75 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    150 gr. gedroogde bonen, overnacht geweekt
    250 gr. wortel, schoon en in kleine reepjes
    1 rode paprika, in kleine stukjes
    350 gr. tomaten, in kleine stukjes
    1/2 bos selderij of bladpeterselie, gewassen
    2 broodjes

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    2 tenen knoflook, gehakt
    1 ui, gesnipperd
    1 tl. korianderpoeder
    1 tl. komijnpoeder
    1 el. ras el hanout
    750 ml. groentebouillon
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    Aan de slag!  
    • Snijd de selderij of peterselie fijn, gebruik ook de stelen die geven veel smaak af. Hou een klein beetje blad over voor de garnering. 
    • Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook aan, laat niet bruin worden. Doe de specerijen erbij en roer even door. 
    • Doe de kruiden, wortel, tomaat, paprika, geweekte bonen en bouillon allemaal samen in de pan. Doe het deksel erop en laat minimaal een uur zachtjes pruttelen.
    • Verwarm de oven voor en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Check of de bonen gaar zijn, ze moeten helemaal zacht zijn, laat anders nog even op het vuur staan. Grote bonen hebben vanzelfsprekend wat langer de tijd nodig dan kleine bonen.
    • Verdeel de soep over 2 diepe kommen en bestrooi met de verse kruiden die je apart hebt gehouden. Serveer met het brood.  

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    Tip: Je kunt eventueel restjes groenten, aardappel of worst toevoegen, daar wordt de soep alleen maar lekkerder van ;-)

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief