Ingrediënten van Rechtstreex
1 blik bonenmix
250 gr. wortel
1 rode paprika
350 gr. tomaten
1/2 bos selderijblad, peterselie of 1 bakje tuinkers
2 broodjes
1 blik bonenmix
250 gr. wortel
1 rode paprika
350 gr. tomaten
1/2 bos selderijblad, peterselie of 1 bakje tuinkers
2 broodjes
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook
1 ui
1 tl. korianderpoeder
1 tl. komijnpoeder
1 el. ras el hanout
750 ml. groentebouillon
olijfolie
gemalen peper en zout
2 tenen knoflook
1 ui
1 tl. korianderpoeder
1 tl. komijnpoeder
1 el. ras el hanout
750 ml. groentebouillon
olijfolie
gemalen peper en zout
Aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. En bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
-
Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
-
Schrob de wortel en snijd in reepjes.
-
Snijd de paprika en tomaten in blokjes.
- Snijd de stelen van de selderijblad. Hak het blad en de stelen fijn en houd gescheiden.
-
Snipper de ui en pers de knoflook uit.
-
Fruit de ui en voeg dan de knoflook en specerijen toe, bak 1 min mee.
-
Doe de wortel, tomaat, paprika, bouillon en de stelen en de helft van het selderijblad in de pan. Doe het deksel erop en laat minimaal een 30 minuten zachtjes pruttelen.
-
Garneer de soep met het restant verse kruiden die je apart hebt gehouden. Serveer met het brood.
Tip: Je kunt eventueel restjes groenten, aardappel of worst toevoegen, daar wordt de soep alleen maar lekkerder van ;-)
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!