Ingrediënten uit jouw keuken
4 eieren
500 gr. asperges
500 gr. krieltjes
Ingrediënten van jou
100 gr. boter
4 eieren
500 gr. asperges
500 gr. krieltjes
Ingrediënten van jou
100 gr. boter
1 el. kappertjes
2 el. verse kruiden, bijvoorbeeld dille of peterselie
1 el. citroenzest
1 el. citroenzest
gemalen peper en zout
En aan de slag!
En aan de slag!
-
Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af. Leg ze plat en schil ze dan met een dunschiller.
-
Neem een ruime pan met een laagje gezout water en breng aan de kook. Doe de asperges erin en kook 10 minuten. Laat de asperges daarna nog 10 minuten in het hete water rusten. Laat de asperges uitlekken.
-
Schrob intussen de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in gezout water in 20 minuten gaar.
-
Kook de eitjes hard (7-8 min.). Laat goed schrikken en pel ze.
-
Prak de eitjes fijn.
-
Hak de kruiden en kappertjes.
-
Verwarm de boter in een pannetje. Rasp de zest erover en voeg ei, kappertjes en kruiden toe. Schep voorzichtig om en zet het vuur uit.
-
Verdeel de asperges en aardappels over de borden, en schep de ei salsa over de asperges. Garneer met wat kruiden.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!