Ingrediënten van Rechtstreex
4 aubergines (B-keuze)
250 ml. volle yoghurt
tuinkers en/of andere verse kruiden
Ingrediënten uit jouw keuken
3 el. sesamolie (als je dat niet in huis hebt is een goede olijfolie ook prima)
olijfolie
1 teentje knoflook
1 el. harissa
1 el. sesamzaadjes
zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Prik de aubergines aan alle kanten in met een vork. Smeer ze in met olijfolie.
-
Leg de aubergines op een met bakpapier beklede plaat en pof 40-45 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte.
-
Pers de knoflook uit. Meng de harissa met 3 el. olie en de geperste knoflook.
- Snijd de aubergine in de lengte stuk voor stuk in. Klap ze open en verdeel de yoghurt erover. Besprenkel daarna ruim met de harissa olie.
-
Garneer met de kruiden en sesamzaadjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!