• NIEUW
  • Gepofte aubergines

    Gepofte aubergines

     

    4 personen
    bereiden 15 minuten
    oven 40-45 minuten
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex
    4 aubergines (B-keuze)
    250 ml. volle yoghurt 
    tuinkers en/of andere verse kruiden

    Ingrediënten uit jouw keuken
    3 el. sesamolie (als je dat niet in huis hebt is een goede olijfolie ook prima)
    olijfolie
    1 teentje knoflook
    1 el. harissa
    1 el. sesamzaadjes
    zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 200 graden.
    • Prik de aubergines aan alle kanten in met een vork. Smeer ze in met olijfolie.
    • Leg de aubergines op een met bakpapier beklede plaat en pof 40-45 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte.
    • Pers de knoflook uit. Meng de harissa met 3 el. olie en de geperste knoflook. 
    • Snijd de aubergine in de lengte stuk voor stuk in. Klap ze open en verdeel de yoghurt erover. Besprenkel daarna ruim met de harissa olie.
    • Garneer met de kruiden en sesamzaadjes.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Gepofte aubergines
    Veganistisch
    6.55
    4p
    VOOR 2.71
    Frank de Koning
    Tinte
    Aubergine B-keuze
    Biodynamisch Biologisch
    3.61  2.71
    1000 gram
    BIO
    Koppert Cress
    Monster
    Tuinkers
    Biologisch
    1.05
    doosje (20 gram)
    BIO
    Hoeve Rust-hoff
    Maasland
    Volle yoghurt
    Biologisch Statiegeld
    2.79
    pot (1 liter)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief