• NIEUW
  • Aubergine gestoofd in yoghurt

    Aubergine gestoofd in yoghurt

    Aantal personen
    4 personen  

    Voorbereiden 15 minuten / Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    4 aubergines (B-keuze)
    500 ml. yoghurt 
    1 tuinkers of peterselie

    Ingrediënten uit jouw keuken
    olijfolie
    1 tl. kerrie 
    1 tl. paprikapoeder
    1 ui 
    3 teentjes knoflook
    gemalen peper en zout
     
    • En aan de slag!  
    • Snijd de aubergines in de lengte door, in 6-8 parten. Smeer ze in met olie en bestrooi met zout.
    • Neem een droge koekepan en bak hierin de aubergines aan alle kanten tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet even apart.
    • Hak de ui en knoflook.
    • Neem een braadpan en de fruit de ui. Voeg dan de knoflook en kruiden toe en bak nog 5 min. mee. Doe de yoghurt erbij, meng en breng op smaak met peper en zout.
    • Leg de aubergine in de yoghurtsaus. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de aubergine 30 min. stoven. 
    • Leg de gestoofde aubergine met de saus op een bord en bestrooi met de tuinkers en/of andere kruiden.
    • Serveer met couscous, rijst of plat brood.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Frank de Koning
    Tinte
    Aubergine
    2.07
    300 gram (+/- 1 stuk)
    VOOR 2.71
    Frank de Koning
    Tinte
    Aubergine B-keuze
    Biodynamisch Biologisch
    3.61  2.71
    1000 gram
    Kwekerij van Luijk
    Wateringen
    Graffiti aubergine
    1.48
    stuk (300-400 gram)
    Kwekerij van Luijk
    Wateringen
    Speciality aubergines - mix
    5.44
    zak (750 gram)
    Aubergine gestoofd in yoghurt
    Vegetarisch
    6.55
    2p
    BIO
    Koppert Cress
    Monster
    Tuinkers
    Biologisch
    1.05
    doosje (20 gram)
    BIO
    Hoeve Rust-hoff
    Maasland
    Volle yoghurt
    Biologisch Statiegeld
    2.79
    pot (1 liter)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief