• NIEUW
  • Rucola stamppot met hamburger

    Rucola stamppot met hamburger

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    5 tomaten in parten
    1 zakje rucola, grof gehakt
    500 gr aardappels, geschild en in grove stukken
    2 hamburgers, ontdooid 

    Ingrediënten uit jouw keuken
    klont boter 
    half glas melk 
    voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Kook de aardappels in zout water in ongeveer 15-20 min. gaar.
    • Neem een pan met een scheutje olie en bak de hamburgers aan elke zijde in 5 min. bruin. Haal de hamburgers uit de pan en laat afgedekt even rusten. 
    • Doe de tomaatjes in de pan en bak deze voor ongeveer 5 min. Breng op smaak met peper en zout.  
    • Giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp tot een smeuige puree. Meng de rauwe rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout. Doe dit niet ver van te voren, de rucola wordt slap en bitter.
    • Verdeel de stamppot over twee borden, leg de hamburgers ernaast en serveer met gebakken tomaatjes bovenop.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rucola stamppot met hamburger
    12.00
    2p
    BIO
    Kwekerij Eko Logisch
    Roelofarendsveen
    Rucola - wild
    Biodynamisch Biologisch
    2.02
    100 gram
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Tomaat cocktail tros
    Biodynamisch Biologisch
    2.99
    300 gram
    BIO
    Slager van Hoeve Biesland
    Delfgauw
    Hamburgers
    Bevroren Biologisch
    4.71
    200 gram (2 stuks)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief