Aantal personen
2 personen
Bereiden 25 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
5 tomaten in parten
1 zakje rucola, grof gehakt
500 gr aardappels, geschild en in grove stukken
2 hamburgers, ontdooid
Ingrediënten uit jouw keuken
klont boter
half glas melk
voor de dressing: extra vierge olijfolie, azijn en mosterd
peper en zout (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Kook de aardappels in zout water in ongeveer 15-20 min. gaar.
• Neem een pan met een scheutje olie en bak de hamburgers aan elke zijde in 5 min. bruin. Haal de hamburgers uit de pan en laat afgedekt even rusten.
• Doe de tomaatjes in de pan en bak deze voor ongeveer 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
• Giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp tot een smeuige puree. Meng de rauwe rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout. Doe dit niet ver van te voren, de rucola wordt slap en bitter.
• Verdeel de stamppot over twee borden, leg de hamburgers ernaast en serveer met gebakken tomaatjes bovenop.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!