Ingrediënten van Rechtstreex
2 aubergines
hummus
Ingrediënten uit jouw keuken
1 groot ei
150 gr. panko broodkruimels
150 gr. bloem
2 el. harissa
1 teen knoflook
olijfolie
peper en zout
Aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Leg de aubergines op een bakplaat en rooster 35 min. in de oven.
-
Verwijder het velletje van de aubergine, laat het steeltje zitten.
-
Druk het vruchtvlees plat met een vork en bestrooi met peper en zout.
-
Haal de aubergines door de bloem, dan door het geklopte ei en dan door de panko.
-
Verhit olie in de koekepan en bak de snitzels aan beide kanten bruin en krokant.
-
Pers de knoflook uit en meng door de harissa met 3 el. olijfolie.
-
Serveer met de hummus de harissaolie en eventueel wat citroensap en verse kruiden.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!