• NIEUW
  • Aubergine schnitzels
    22-04-2024

    Aubergine schnitzels

     

    2 personen

    bereiden 10 minuten
    oven 35 minuten
    bakken 10 minuten
    Ingrediënten van Rechtstreex
    2 aubergines
    hummus
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 groot ei
    150 gr. panko broodkruimels
    150 gr. bloem
    2 el. harissa
    1 teen knoflook
    olijfolie
    peper en zout
     
    Aan de slag!
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Leg de aubergines op een bakplaat en rooster 35 min. in de oven.
    • Verwijder het velletje van de aubergine, laat het steeltje zitten.
    • Druk het vruchtvlees plat met een vork en bestrooi met peper en zout.
    • Haal de aubergines door de bloem, dan door het geklopte ei en dan door de panko.
    • Verhit olie in de koekepan en bak de snitzels aan beide kanten bruin en krokant.
    • Pers de knoflook uit en meng door de harissa met 3 el. olijfolie.
    • Serveer met de hummus de harissaolie en eventueel wat citroensap en verse kruiden.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.