• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    BBQ aardappel met bloemenboter

    BBQ aardappel met bloemenboter

    Een gepofte aardappel, zo simpel maar zo lekker. De bloemenboter geeft het een leuke twist!

    Aantal personen
    2-4 personen

    Bereiden 
    60 minuten

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kilo grote aardappels, goed schoon geschrobd
    250 gr. roomboter, op kamertemperatuur
    1 bosje bieslook of peterselie
    1 bakje eetbare bloemen 
    1 courgette of komkommer

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 tenen knoflook, geperst
    olijfolie en (appel)azijn 
    gemalen peper en zout
    aluminium- en plasticfolie


    En aan de slag!  
    • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
    • Kook de aardappel in hun geheel in gezout water voor 25 minuten.
    • Haal de groene steeltjes van de bloemen en hak ze grof. Hak de kruiden wat fijner en meng door de bloemen. Neem een schaal met daarin de boter, knoflook, peper en zout en een handje bloemen-kruiden mengsel en meng met een grote vork alles goed door elkaar. 
    • Haal de aardappels uit het water en leg ze op elk een stukje aluminiumfolie. Snijd elke aardappel aan de bovenkant in met een mes en doe er een el. bloemenboter in. Wikkel het aluminiumfolie erom. Leg ze in de hete kolen van een barbecue of doe ze in een op 200 graden voorverwarmde oven. Pof 20 minuten.
    • Neem een stuk plastic folie leg het restant boter erop. Rol er een 'worst' van, haal de folie eraf en rol de boterrol door het bloemen-kruidenmengsel. Leg in de koelkast tot gebruik. 
    • Snijd de courgette of komkommer op de mandoline of met de hand in dunne plakjes. Doe in een schaal en masseer er een scheutje azijn, olijfolie, peper en zout door.
    • Als de aardappels klaar zijn, maak voorzichtig de pakketjes open. Vul de aardappels met de salade en serveer het restant bloemenboter erbij. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Tip: Heb je aardappels en boter over? Haal dan de schil eraf en stamp er een smeuïge puree van. 

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief