Benodigd: alluminiumfolie
Ingrediënten Rechtstreex
1 kilo grote aardappels, goed schoon geschrobd
250 gr. roomboter, op kamertemperatuur
1 bosje verse kruiden (bieslook, peterselie, koriander of tuinkers)
1 courgette
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook
olijfolie en (appel)azijn
gemalen peper en zout
1 kilo grote aardappels, goed schoon geschrobd
250 gr. roomboter, op kamertemperatuur
1 bosje verse kruiden (bieslook, peterselie, koriander of tuinkers)
1 courgette
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook
olijfolie en (appel)azijn
gemalen peper en zout
optioneel: eetbare bloemen
En aan de slag!
-
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
-
Kook de aardappel in hun geheel in gezout water voor 25 minuten.
-
Hak de kruiden wat fijn. Neem een schaal met daarin de boter, geperste knoflook, peper en zout en een handje kruiden mengsel en prak met een vork alles goed door elkaar.
-
Haal de aardappels uit het water en leg ze op elk een stukje aluminiumfolie. Snijd elke aardappel aan de bovenkant in met een mes en doe er een lepel kruidenboter in. Wikkel het aluminiumfolie erom. Leg ze in de hete kolen van een barbecue of doe ze in een op 200 graden voorverwarmde oven. Pof ongeveer 15-20 minuten.
-
Snijd de courgette of komkommer op de mandoline of met de hand in dunne plakjes. Doe in een schaal en masseer er een scheutje azijn, olijfolie, peper en zout door.
-
Als de aardappels klaar zijn, maak voorzichtig de pakketjes open. Vul de aardappels met de courgette en serveer er het restant kruidenboter bij.
Tip: Heb je eetbare bloemen in de tuin, rol de kruidenboter erdoor!
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!