• NIEUW
  • Biet bourguignon
    02-12-2021

    Biet bourguignon

    Dit gerecht is de vegetarische variant op de boeuf bourguignon. 

     

    4 personen
    bereiden 40 minuten
    stoven 60 minuten
       

     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kilo rode biet
    500 gr. wortel
    1 pakje portabella's 
    250 gr. champignons
    1 grote of 2 kleine pompoen
    3 uien

    Ingrediënten uit jouw keuken
    500 ml. groentenbouillon
    2 tenen knoflook
    1 laurierblad
    250 ml. rode wijn
    1 el. bloem
    1 el. tijm
    3 el. tomatenpuree
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 180 graden.
    • Schil of schrob de biet en snijd in partjes.
    • Schil of schrob de wortel en snijd in plakjes. Als ze erg dik zijn, snijd dan eerst in de lengte door en dan in halve maantjes.
    • Schil de uien. Snipper 1 ui en snijd de andere 2 in hele grove stukken. 
    • Hak de knoflook.
    • Schrob de champignons en snijd in plakjes. Doe hetzelfde voor de portabella's.
    • Neem een ruime braadpan en doe hier de gesnipperde ui en de knoflook in. Fruit tot ze glazig zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Blus af met de wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg dan alle overige ingrediënten toe, behalve de paddenstoelen. Zet het vuur laag doe de deksel op de pan en laat 40 min. stoven.
    • Maak intussen de pompoen.
      • Heb je 2 kleine pompoenen ontvangen: Snijd een minimaal plakje van de onderkanten af, zodat die stevig blijft staan. Snijd daarna overdwars op 2/3 door. Verwijder de pitten. Zet alle delen in de oven en bak de pompoen ±20 min. gaar. Zorg ervoor dat het pompoenvlees gaar genoeg is, maar niet zo gaar dat die instort.
      • Heb je 1 grote pompoen ontvangen: snijd de pompoen in parten, smeer in met olie en bestrooi met peper en zout, rooster 20 min. in de oven. 
    • Bak de champignons in een andere pan en voeg deze de laatste 10 min. aan de stoof toe.
    • Serveer de stoof in de pompoenhelften of als je 1 grote pompoen hebt ontvangen samen met de geroosterde pompoen.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief