• NIEUW
  • Scheermessen met kruidige tomatensaus

    Scheermessen met kruidige tomatensaus

     

    2 personen
    bereiden 30 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 doosje scheermessen
    300 gr. tomaat
    handje peterselie of tuinkers
    500 gr. aardappels
     
    Ingrediënten uit jouw keukenkastje
    2 tenen knoflook
    1 el. ras el hanout
    1 tl. gerookte paprika
    2 el. rode wijnazijn
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Zet de scheermessen 30 min. in een bak gezout water zodat ze schoon spoelen. Spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
    • Schil of schrob de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in 10 min. beetgaar. Giet af.
    • Neem een koekepan en verhit hierin een scheutje olie en bak de aardappelen goudbruin. Schep regelmatig om. Strooi halverwege het bakken de paprikapoeder erover.
    • Hak de knoflook.
    • Snijd de tomaten in stukjes.
    • Hak de peterselie of knip de tuinkers af. 
    • Verhit de olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook. Voeg de ras el hanout, gerookte paprikapoeder, azijn en de tomaten toe en laat 10 min. sudderen.
    • Neem een andere pan en verhit wat olijfolie. Doe de scheermessen erbij en bak ze in 3-4 min. gaar. Bak ze niet te lang, dan worden ze taai! De schelpen zijn gaar zodra ze open gaan. 
    • Verdeel de scheermessen over de borden en schep de tomatensaus erover. Strooi de peterselie of tuinkers erover. Eet met de gebakken aardappeltjes.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief