Ingrediënten van Rechtstreex
1 doosje scheermessen
300 gr. tomaat
handje peterselie of tuinkers
500 gr. vastkokende aardappels
1 doosje scheermessen
300 gr. tomaat
handje peterselie of tuinkers
500 gr. vastkokende aardappels
Ingrediënten uit jouw keukenkastje
2 tenen knoflook
2 tenen knoflook
1 el. ras el hanout
1 el. gerookte paprika
2 el. rode wijnazijn
olijfolie
optioneel: mayonaisse
gemalen peper en zout
En aan de slag!
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Zet de scheermessen in een bak water zodat ze schoon spoelen.
- Schil of schrob de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in 10 min. beetgaar. Giet af.
- Hak de knoflook.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Fruit de knoflook in ruime hoeveelheid olijfolie. Voeg de ras el hanout, azijn en de tomaten toe en laat 10 min. sudderen.
- Neem een koekepan en verhit hierin een scheutje olie en bak de aardappelen goudbruin. Schep regelmatig om. Strooi halverwege het bakken de paprikapoeder erover.
- Hak de peterselie of knip de tuinkers af.
- Haal de scheermessen uit het water. Neem een pan met een scheutje olie en doe de scheermessen erbij, laat in hun eigen vocht garen. Als de schelpen allemaal open staan zijn ze gaar.
- Verdeel de scheermessen over de borden en schep de tomatensaus erover. Strooi de peterselie of tuinkers erover. Eet met de gebakken aardappeltjes en eventueel wat mayonaisse.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!