Ingrediënten van Rechtstreex
1 doosje scheermessen
300 gr. tomaat
handje peterselie of tuinkers
500 gr. aardappels
1 doosje scheermessen
300 gr. tomaat
handje peterselie of tuinkers
500 gr. aardappels
Ingrediënten uit jouw keukenkastje
2 tenen knoflook
2 tenen knoflook
1 el. ras el hanout
1 tl. gerookte paprika
2 el. rode wijnazijn
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Zet de scheermessen 30 min. in een bak gezout water zodat ze schoon spoelen. Spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Schil of schrob de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in 10 min. beetgaar. Giet af.
- Neem een koekepan en verhit hierin een scheutje olie en bak de aardappelen goudbruin. Schep regelmatig om. Strooi halverwege het bakken de paprikapoeder erover.
- Hak de knoflook.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Hak de peterselie of knip de tuinkers af.
- Verhit de olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook. Voeg de ras el hanout, gerookte paprikapoeder, azijn en de tomaten toe en laat 10 min. sudderen.
- Neem een andere pan en verhit wat olijfolie. Doe de scheermessen erbij en bak ze in 3-4 min. gaar. Bak ze niet te lang, dan worden ze taai! De schelpen zijn gaar zodra ze open gaan.
- Verdeel de scheermessen over de borden en schep de tomatensaus erover. Strooi de peterselie of tuinkers erover. Eet met de gebakken aardappeltjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!