Ingrediënten van Rechtstreex
300 gr. draadjesvlees
1 verse tofu
1 paksoi Shanghai
1 taugé
2 knoflooktenen
1 ui
2 grote aardappelen
300 gr. draadjesvlees
1 verse tofu
1 paksoi Shanghai
1 taugé
2 knoflooktenen
1 ui
2 grote aardappelen
Zelf toevoegen
300 gr. sawi asin (zoute Chinese kool)
ketjap manis
2 steranijs of 5-spice
1 verse peper
gebakken uitjes
300 gr. sawi asin (zoute Chinese kool)
ketjap manis
2 steranijs of 5-spice
1 verse peper
gebakken uitjes
En aan de slag!
-
Bak het draadjesvlees aan beiden kanten bruin. Doe een beetje water in de pan en zet het vuur hoog. Laat 10 min. staan.
-
Doe meer water in de pan, doe de steranijs en eventuele andere kruiden erbij (5-spice werkt ook) en laat het vlees 2 uur sudderen op laag vuur.
-
Snijd de verse tofu in blokjes. Doe een laag olie in een koekenpan en bak de tofu rondom knapperig. Zet apart.
-
Haal het vlees uit de pan en snijd het in blokjes. Doe het terug met in de pan en gooi er 1 liter water bij. Is het vlees nog taai? Laat het dan zeker nog een half uur sudderen.
-
Snijd de sawi asin in stukken en doe in de pan bij het vlees.
-
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak 5-10 min. in de koekenpan met gesnipperd uitje, twee tenen geperste knoflook en een gesneden verse peper.
-
Doe het geheel bij het vlees in de pan. Voeg eventueel extra water toe. Laat nog 15 min. koken. Breng op smaak met ketjap. Doe de tofu er de laatste 5 min. bij zodat die de smaak van de soep kan opzuigen.
-
Snijd de paksoi in reepjes. Doe in de pan en schep om. De soep is nu klaar om geserveerd te worden.
-
Garneer met taugé en gebakken uitjes.
Tip van Fee: Verwacht je gasten? Maak dan de soep dan al klaar, maar doe de tofu er pas in wanneer je de soep opwarmt en de paksoi nét voordat je het serveert.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!