Aantal personen
2 personen
Voorbereiden 15 minuten / Bereiden 45-60 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr bietjes, goed geschrobd en drooggedempd
250 gr bloem
200 gr standyoghurt
handje verse kruiden, fijn gehakt of kres
Ingrediënten uit jouw keuken
250 gr zout
peper en zout (liefst uit de molen)
water
En aan de slag!
• Verwarm de oven op 175 graden Celcius.
• Doe het zout en de bloem in de keukenmachine en zet deze op middelhoge stand. Voeg steeds een beetje water toe tot er een soepel deeg ontstaat.
• Maak balletjes van het deeg en rol uit tot ongeveer 0,5 cm. Pak één voor één de bietjes in met het deeg. Let erop dat er geen openingen zijn.
• Leg alle bietjes op een ovenplaat en gaar 45-60 min. in de oven.
• Meng voor de yoghurtsaus de kruiden met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
• Breek de zoutkorst open en serveer de bietjes met de yoghurtsaus.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
Tip: Heb je bietjes over? Haal ze dan uit de zoutkorst en verwerk ze in een salade.