PRODUCT FILTER

Stamppot postelein

Stamppot postelein

Aantal personen
2 personen

Bereiden 25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
5-6 kleine tomaten, door de helft gesneden
100-150 gr postelein gewassen
500 gr aardappels, geschild en in grove stukken
1/2 bakje (kastanje)champignons in plakjes

Ingrediënten uit jouw keuken
klont boter 
half glas melk 
1 ui in reepjes
peper en zout (liefst uit de molen) 

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in zout water in 15-20 min. gaar.
• Hak de stelen van de postelein fijn en het blad grof, zet apart. 
• Neem een pan met een scheutje olie en of boter en bak de ui en champignons bruin. Breng op smaak met peper en zout, haal ze uit de pan en zet even apart. 
• Neem dezelfde pan met een scheutje olie en bak hierin de tomaatjes bruin. Breng op smaak met peper en zout en zet ook even apart.  
• Giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp tot een smeuïge puree. Meng de rauwe postelein erdoor en breng op smaak met peper en zout. Doe dit echt pas op het laatst, dan blijft de postelein lekker fris en knapperig.
• Verdeel de stamppot over twee borden, met de gebakken champions erover en serveer met gebakken tomaatjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief