• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Stamppot postelein

    Stamppot postelein

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    5-6 kleine tomaten, door de helft gesneden
    100-150 gr postelein gewassen
    500 gr aardappels, geschild en in grove stukken
    1/2 bakje (kastanje)champignons in plakjes

    Ingrediënten uit jouw keuken
    klont boter 
    half glas melk 
    1 ui in reepjes
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Kook de aardappels in zout water in 15-20 min. gaar.
    • Hak de stelen van de postelein fijn en het blad grof, zet apart. 
    • Neem een pan met een scheutje olie en of boter en bak de ui en champignons bruin. Breng op smaak met peper en zout, haal ze uit de pan en zet even apart. 
    • Neem dezelfde pan met een scheutje olie en bak hierin de tomaatjes bruin. Breng op smaak met peper en zout en zet ook even apart.  
    • Giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp tot een smeuïge puree. Meng de rauwe postelein erdoor en breng op smaak met peper en zout. Doe dit echt pas op het laatst, dan blijft de postelein lekker fris en knapperig.
    • Verdeel de stamppot over twee borden, met de gebakken champions erover en serveer met gebakken tomaatjes.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief