Ingrediënten van Rechtstreex
1 bloemkool
500 gr. cherry tomaat wilde mix
2 soorten kruiden of kres of stengelui/knoflook
1 brood
500 gr. cherry tomaat wilde mix
2 soorten kruiden of kres of stengelui/knoflook
1 brood
Ingrediënten van jou
6 el. extra vierge olijfolie
citroen, sap en zest
gemalen peper en zout
6 el. extra vierge olijfolie
citroen, sap en zest
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood af zoals op de verpakking staat vermeld. je kunt ook plakken afsnijden en deze ongebakken in tosti-ijzer of grill roosteren.
-
Snijd de bloemkool in kleine stukken en pulseer ze in de keukenmachine of in het hakbakje van de staafmixer tot een fijne korrel. Je kunt de bloemkoolcouscous ook maken door deze te raspen op de grove stand.
-
Snijd de tomaatjes doormidden.
-
Was de kruiden en hak fijn. Knip de purperkres.
-
Meng voor de dressing het citroensap, de geraspte citroenschil (zest), olie en peper en zout.
-
Doe alle ingrediënten en de dressing bij elkaar en hussel goed door. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
Serveer met het brood.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!