• NIEUW
  • Wat doe je met... puntpaprika?
    28-05-2020

    Wat doe je met… puntpaprika?

    De puntpaprika heeft een bijzonder zoete smaak en heeft minder zaadjes dan de gewone paprika. Met de puntpaprika kun je alle kanten op, je kunt ze zowel rauw als gebakken eten. 

    Bij Rechtstreex hebben we de biologische Ramiro puntpaprika van teler Frank de Koning. Deze zijn verkrijgbaar in twee soorten, per stuk of in de b-keuze per kilo. Bewaar ze op een koele plek buiten de koelkast. 

    Een verse zoete puntpaprika Ramiro is een knapperige en sappige vrucht, die zowel rauw, gekookt, gegrild als gebakken in veel gerechten uitstekend past.

    Recept ideeën

    Gegrilde paprikasoep met feta. 

    Kippenvleugels met puntpaprika uit de oven. 

    Gegrilde groenten met brood.

    Gegirlde ramiro paprika met spinazie en kaas. 

    Inspiratie

    Puntpaprika met een uitje, gehakt en feta

    In een paprika-zoete aardappelsoep, lekker met een beetje crème fraîche

    In een Spaanse aardappel-rode paprika frittata. Verruil de aardappel eventueel voor zoete aardappel

    In een shakshuka: eieren gebakken in een krudige saus van tomaten en gebakken paprika

    In een aardappel-paprikasalade: meng blokjes gekookte of geroosterde aardappel met geroosterde paprika, verse peterselie en knoflookmayonaise

    In een paprikahummus van geroosterde paprika en kikkererwten

    In een Libanese muhammara: een spread van geroosterde paprika, tomaat, ui en smaakmakers als chilipeper, knoflook, komijn, koriander en granaatappelmelasse
     

    Heb jij een mooie aanvulling? Deel jouw creatie in de #lokaalmaal groep op Facebook

    VERS DUURZAAM LOKAAL