Een verse zoete puntpaprika Ramiro is een knapperige en sappige vrucht, die zowel rauw, gekookt, gegrild als gebakken in veel gerechten uitstekend past.
Recept ideeën
Gegrilde paprikasoep met feta.
Kippenvleugels met puntpaprika uit de oven.
Gegrilde groenten met brood.
Gegirlde ramiro paprika met spinazie en kaas.
Inspiratie
Puntpaprika met een uitje, gehakt en feta
In een paprika-zoete aardappelsoep, lekker met een beetje crème fraîche
In een Spaanse aardappel-rode paprika frittata. Verruil de aardappel eventueel voor zoete aardappel
In een shakshuka: eieren gebakken in een krudige saus van tomaten en gebakken paprika
In een aardappel-paprikasalade: meng blokjes gekookte of geroosterde aardappel met geroosterde paprika, verse peterselie en knoflookmayonaise
In een paprikahummus van geroosterde paprika en kikkererwten
In een Libanese muhammara: een spread van geroosterde paprika, tomaat, ui en smaakmakers als chilipeper, knoflook, komijn, koriander en granaatappelmelasse
Heb jij een mooie aanvulling? Deel jouw creatie in de #lokaalmaal groep op Facebook.