PRODUCT FILTER

Wat doe je met...puntpaprika?

Wat doe je met…puntpaprika?

De puntpaprika heeft een bijzonder zoete smaak en heeft minder zaadjes dan de gewone paprika. Met de puntpaprika kun je alle kanten op, je kunt ze zowel rauw als gebakken eten. 

Bij Rechtstreex hebben we de biologische Ramiro puntpaprika van teler Frank de Koning. Deze zijn verkrijgbaar in twee soorten, per stuk of in de b-keuze per kilo. Bewaar ze op een koele plek buiten de koelkast. 

Een verse zoete puntpaprika Ramiro is een knapperige en sappige vrucht, die zowel rauw, gekookt, gegrild als gebakken in veel gerechten uitstekend past.

Recept ideeën

Gegrilde paprikasoep met feta. 

Kippenvleugels met puntpaprika uit de oven. 

Gegrilde groenten met brood.

Gegirlde ramiro paprika met spinazie en kaas. 

Inspiratie

Puntpaprika met een uitje, gehakt en feta

In een paprika-zoete aardappelsoep, lekker met een beetje crème fraîche

In een Spaanse aardappel-rode paprika frittata. Verruil de aardappel eventueel voor zoete aardappel

In een shakshuka: eieren gebakken in een krudige saus van tomaten en gebakken paprika

In een aardappel-paprikasalade: meng blokjes gekookte of geroosterde aardappel met geroosterde paprika, verse peterselie en knoflookmayonaise

In een paprikahummus van geroosterde paprika en kikkererwten

In een Libanese muhammara: een spread van geroosterde paprika, tomaat, ui en smaakmakers als chilipeper, knoflook, komijn, koriander en granaatappelmelasse
 

Heb jij een mooie aanvulling? Deel jouw creatie in de #lokaalmaal groep op Facebook

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief