• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Bloemkool met yoghurt en pita

    Bloemkool met yoghurt en pita

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 45 minuten 

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 kleine bloemkool
    500 gr yoghurt (200 gr voor de bloemkool, 100gr voor de pita en 200 gr voor de saus)
    125 gr bloem plus extra om te bestuiven
    100 gr sla gewassen
    1/4 bos bladkruiden (dille, peterselie, munt, rucola)

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 tenen knoflook geperst
    2 tl vandouvan, marsala of andere kerriesoort
    1 tl chilipoeder of chiliflakes
    1 tl komijn
    2 tl bakpoeder
    2 el olijfolie
    scheutje azijn

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 200 graden.
    • Meng voor het pitadeeg de bloem, bakpoeder, yoghurt en een snuf zout. Kneed tot een soepel deeg. Draai er ongeveer 6 bolletjes van, dek ze af en laat minimaal 20 min rusten. 
    • Kook intussen de hele bloemkool 10-15 min. Spoel de bloemkool af met koud water en dep droog.
    • Meng de yoghurt met de knoflook, kerrie, chili, komijn, peper, zout, 1 el olie en azijn. Verdeel het mengsel dan over de bloemkool. Rooster in de oven voor 30 min.
    • Bestuif je werkblad met wat bloem en rol de bolletjes met een deegroller plat. Neem een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld gietijzer) en bak de pita's in de droge pan 1 voor 1 zachtjes tot er luchtbellen ontstaan en ze bruin beginnen te kleuren.
    • Maak van de 200 gr yoghurt een sausje met de verse kruiden en peper en zout.
    • Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.
    • Haal de bloemkool uit de oven. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken is de bloemkool klaar.
    • Snij in parten en serveer met de yoghurtsaus, de verse pita's en sla, garneer met nog wat verse kruiden.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Tip: heb je bloemkool over, pureer deze dan tot puree of maak er een soep van

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief