PRODUCT FILTER

Bloemkool met yoghurt en pita

Bloemkool met yoghurt en pita

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 45 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 kleine bloemkool
500 gr yoghurt (200 gr voor de bloemkool, 100gr voor de pita en 200 gr voor de saus)
125 gr bloem plus extra om te bestuiven
100 gr sla gewassen
1/4 bos bladkruiden (dille, peterselie, munt, rucola)

Ingrediënten uit jouw keuken 
2 tenen knoflook geperst
2 tl vandouvan, marsala of andere kerriesoort
1 tl chilipoeder of chiliflakes
1 tl komijn
2 tl bakpoeder
2 el olijfolie
scheutje azijn

En aan de slag!  
• Verwarm de oven op 200 graden.
• Meng voor het pitadeeg de bloem, bakpoeder, yoghurt en een snuf zout. Kneed tot een soepel deeg. Draai er ongeveer 6 bolletjes van, dek ze af en laat minimaal 20 min rusten. 
• Kook intussen de hele bloemkool 10-15 min. Spoel de bloemkool af met koud water en dep droog.
• Meng de yoghurt met de knoflook, kerrie, chili, komijn, peper, zout, 1 el olie en azijn. Verdeel het mengsel dan over de bloemkool. Rooster in de oven voor 30 min.
• Bestuif je werkblad met wat bloem en rol de bolletjes met een deegroller plat. Neem een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld gietijzer) en bak de pita's in de droge pan 1 voor 1 zachtjes tot er luchtbellen ontstaan en ze bruin beginnen te kleuren.
• Maak van de 200 gr yoghurt een sausje met de verse kruiden en peper en zout.
• Meng voor een basisdressing 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.
• Haal de bloemkool uit de oven. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken is de bloemkool klaar.
• Snij in parten en serveer met de yoghurtsaus, de verse pita's en sla, garneer met nog wat verse kruiden.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Tip: heb je bloemkool over, pureer deze dan tot puree of maak er een soep van

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief