Aantal personen
2 personen
Bereiden 35 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
±500 gr pompoen, geschild en in blokjes
250 gr paddenstoelenmix, grof gesneden
200 gr spelt
Ingrediënten uit jouw keuken
1 ui in blokjes
2 tenen knoflook gehakt
1 tl thijm, fijngehakt
scheutje balsamicoazijn
zout en peper (liefst uit de molen)
3 eetlepels goede olijfolie
optioneel: verse peterselie gehakt
En aan de slag!
• Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog ±30 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
• Doe 1 el olie in een pan en fruit de ui. Voeg de blokjes pompoen, thijm en een klein beetje water zodat de pompoen net onder staat. Laat met de deksel op de pan in 15 min gaar koken. Pureer daarna met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
• Neem een koekepan en verhit 2 el olie. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak in 5-8 min bruin. Breng op smaak met peper en zout.
• Meng de pompoenpuree met de spelt, verwarm eventueel nog even op laag vuur.
• Schep de spelt met pompoen op een bord en rangschik daarover de gebakken paddenstoelen. Besprenkel met wat druppeltjes balsamicoazijn en bestrooi eventueel met wat verse peterselie.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!