• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Spelt pompoen paddenstoelen

    Spelt pompoen paddenstoelen

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    ±500 gr pompoen, geschild en in blokjes
    250 gr paddenstoelenmix, grof gesneden
    200 gr spelt

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 ui in blokjes
    2 tenen knoflook gehakt
    1 tl thijm, fijngehakt 
    scheutje balsamicoazijn
    zout en peper (liefst uit de molen)
    3 eetlepels goede olijfolie
    optioneel: verse peterselie gehakt

    En aan de slag!  
    • Kook de spelt in ruim water met een snuf zout in 20 min gaar. Giet af en zet apart.
    • Doe 1 el olie in een pan en fruit de ui. Voeg de blokjes pompoen, thijm en een klein beetje water zodat de pompoen net onder staat. Laat met de deksel op de pan in 15 min gaar koken. Pureer daarna met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
    • Neem een koekepan en verhit 2 el olie. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak in 5-8 min bruin. Breng op smaak met peper en zout.
    • Meng de pompoenpuree met de spelt, verwarm eventueel nog even op laag vuur.
    • Schep de spelt met pompoen op een bord en rangschik daarover de gebakken paddenstoelen. Besprenkel met wat druppeltjes balsamicoazijn en bestrooi eventueel met wat verse peterselie.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief