• NIEUW
  • Bloemkoolcouscous met gegrilde aubergine

    Bloemkoolcouscous met gegrilde aubergine

    Dit gerecht is koolhydraatarm, licht verteerbaar en past goed bij een warme zomerdag. 
     
     
    4 personen
    bereiden 20 minuten
    oven 20 minuten
       
    Ingrediënten Rechtstreex 
    500 gr. bloemkool 
    2 aubergine
    1 paprika
    200-300 gr. saladekaas
    verse kruiden (koriander, peterselie) of tuinkers
    2 kleine uien

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 el. kurkuma
    1 el. sambal
    4 tenen knoflook, geperst
    2 el. olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
    • Snijd de aubergines overdwars doormidden. Snijd de binnenkanten in met een mes, zodat er een ruitpatroon ontstaat. 
    • Meng de olijfolie met 2 tenen knoflook en peper en zout. Smeer dit op de platte kant van de aubergines. Leg de aubergines met de platte kant naar boven op een ovenplaat en rooster ongeveer 20 minuten.
    • Snijd de bloemkool in stukken en pulseer in een keukenmachine tot een fijne korrel. Met de hand schaven op een rasp kan ook. 
    • Snipper de ui.
    • Was de kruiden en hak fijn.
    • Snijd de paprika in kleine stukjes.
    • Neem een koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de kurkuma en de sambal toe en bak even mee. Doe de bloemkoolcouscous erbij en de paprika erbij en bak alles nog ongeveer 8 min. 
    • Verdeel de bloemkoolcouscous over 2 borden en leg de halve aubergine erbij. Verkruimel de saladekaas erover. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Frank de Koning
    Tinte
    Aubergine
    2.07
    300 gram (+/- 1 stuk)
    Kwekerij van Luijk
    Wateringen
    Speciality aubergines - mix
    5.44
    zak (750 gram)
    Bloemkolen Bas
    Oud-Beijerland
    Bloemkool - klein
    2.23
    stuk
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief