• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Bloemkoolsteak met kruidenyoghurt

    Bloemkoolsteak met kruidenyoghurt

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 40 minuten
     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 bloemkool 
    1 rode peper
    50gr rucola
    500gr aardappel (bij voorkeur iets kruimig)
    6 eetlepels romige yoghurt of creme fraiche

    Ingrediënten uit jouw keuken
    4 eetlepels olijfolie 
    1 grote teen knoflook geperst
    4 eetlepels vandouvan, marsala of kerrie
    5 takjes verse bladkruiden (neem wat je hebt, een combinatie van koriander, dille, peterselie, basilicum, bieslook kan allemaal prima)
    zout en peper(liefst uit de molen) 

    Hulpmiddel: 2 stokjes van ongeveer 0,5cm dik (b.v. pollepels)


    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 200 graden.
    • Was de aardappels grondig en maak droog.
    • Leg de aardappel tussen de pollepels en snij inkepingen in de aardappel. De pollepels zorgen ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt.
    • Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olie over en bestrooi met grof zeezout. Bak ±35 min tot de schijfjes uit elkaar gaan staan en ze mooi bruin en knapperig zijn.
    • Neem de hele bloemkool met de stronk naar beneden gericht en snij doormidden. Snij vervolgens vanuit het midden aan elke zijde een dikke plak af. Laat de stronk eraan, die zorgt ervoor dat de bloemkoolroosjes aan elkaar blijven zitten.
    • Meng drie eetlepels olie met de vandouvan, peper en zout. 
    • Wrijf de bloemkoolsteaks grondig in met het oliemengsel. 
    • Verhit intussen een grillpan tot deze goed heet is (olie hoeft niet) en leg de steaks in de pan.
    • Hak de kruiden (mocht je niks in huis hebben neem dan een beetje van de rucola), meng ze samen met de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
    • Snij de rode peper en haal de zaadjes eruit, snij in dunne reepjes.
    • Was de rucola en meng met 1 eetlepel olie. Breng op smaak met peper en zout. 
    • Leg de bloemkoolsteak op een groot bord, schep een goede dot kruidenyoghurt erop en bestrooi de rode peper erover. Serveer met de hasselback aardappel en de rucola salade. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex
    Rotterdam

    Bloemkoolsteak met kruidenyoghurt

    € 8.48
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief