• NIEUW
  • Seizoen stamppot met vega-spekjes
    06-08-2020

    Seizoen stamppot met vega-spekjes

    Deze stamppot kun je met allerlei bladgroentes maken, maar net wat in het seizoen is!

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 35 minuten 

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. aardappels
    100-250 gr. raapstelen, rucola, postelein, (Nieuw Zeelandse)spinazie of buitenandijvie
    250 gr. tempeh  

    Ingrediënten uit jouw keuken
    50 gr. (plantaardige)boter 
    150 ml. (plantaardige)melk
    2 el. zoete soja 
    2 el. zonnebloemolie 
    gemalen peper en zout  

    En aan de slag!  

    • Schrob of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in 15-20 min. gaar, giet af en zet even apart.
    • Was de bladgroente, verwijder eventueel harde nerven en snijd fijn. 
    • Snijd dan de tempeh in 4 repen, dan over de breedte doormidden en dan in kleine reepjes. 
    • Verhit in een koekenpan de olie en bak de tempeh in 10 min. rondom bruin. Voeg de soja toe en zet het vuur uit.
    • Voeg de melk en de boter toe aan de pan aardappelen en stamp tot een smeuige stamppot. Meng op het laatst de bladgroenten erdoor de stamppot. 
    • Serveer met de gebakken vegetarische spekjes. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Seizoen stamppot met vega-spekjes
    Veganistisch
    9.34
     VRIENDENPRIJS: €8.22
    2p
    BIO
    Tuinderij Peter Boer
    Zwijndrecht
    Paksoi
    Biologisch Verpakt in plastic
    1.94
     VRIENDENPRIJS: €1.71
    stuk (200 gram)
    BIO
    Peter van de Erve
    Goudswaard
    Connect - iets kruimig
    Biodynamisch Biologisch
    1.99
     VRIENDENPRIJS: €1.75
    500 gram
    Clark Fermentation
    Rotterdam
    Tempeh - boekweit
    Bevroren Veganistisch
    5.41
     VRIENDENPRIJS: €4.76
    stuk (230 - 270 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.