Aantal personen
2 personen
Bereiden 35 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. aardappels
100-250 gr. raapstelen, rucola, postelein, (Nieuw Zeelandse)spinazie of buitenandijvie
250 gr. tempeh
Ingrediënten uit jouw keuken
50 gr. (plantaardige)boter
150 ml. (plantaardige)melk
2 el. zoete soja
2 el. zonnebloemolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Schrob of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in 15-20 min. gaar, giet af en zet even apart.
- Was de bladgroente, verwijder eventueel harde nerven en snijd fijn.
- Snijd dan de tempeh in 4 repen, dan over de breedte doormidden en dan in kleine reepjes.
- Verhit in een koekenpan de olie en bak de tempeh in 10 min. rondom bruin. Voeg de soja toe en zet het vuur uit.
- Voeg de melk en de boter toe aan de pan aardappelen en stamp tot een smeuige stamppot. Meng op het laatst de bladgroenten erdoor de stamppot.
- Serveer met de gebakken vegetarische spekjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!