• NIEUW
  • Seizoen stamppot met vega-spekjes
    06-08-2020

    Seizoen stamppot met vega-spekjes

    Deze stamppot kun je met allerlei bladgroentes maken, maar net wat in het seizoen is!

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 35 minuten 

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. aardappels
    100-250 gr. raapstelen, rucola, postelein, (Nieuw Zeelandse)spinazie of buitenandijvie
    250 gr. tempeh  

    Ingrediënten uit jouw keuken
    50 gr. (plantaardige)boter 
    150 ml. (plantaardige)melk
    2 el. zoete soja 
    2 el. zonnebloemolie 
    gemalen peper en zout  

    En aan de slag!  

    • Schrob of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in 15-20 min. gaar, giet af en zet even apart.
    • Was de bladgroente, verwijder eventueel harde nerven en snijd fijn. 
    • Snijd dan de tempeh in 4 repen, dan over de breedte doormidden en dan in kleine reepjes. 
    • Verhit in een koekenpan de olie en bak de tempeh in 10 min. rondom bruin. Voeg de soja toe en zet het vuur uit.
    • Voeg de melk en de boter toe aan de pan aardappelen en stamp tot een smeuige stamppot. Meng op het laatst de bladgroenten erdoor de stamppot. 
    • Serveer met de gebakken vegetarische spekjes. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief