Aantal personen
2 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
300 gr. tomaat, waarvan 2 tomaten in plakjes
2 afbakbroodjes
700-800 gr. knolselderij, geschild en gewassen
2 hamburgers, ontdooid
2 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
300 gr. tomaat, waarvan 2 tomaten in plakjes
2 afbakbroodjes
700-800 gr. knolselderij, geschild en gewassen
2 hamburgers, ontdooid
Ingrediënten uit jouw keuken
olie
1 el. witte wijnazijn
3 el. mayonaise
1 el. kerrie
1 el. gerookte paprikapoeder
gemalen peper en zout
olie
1 el. witte wijnazijn
3 el. mayonaise
1 el. kerrie
1 el. gerookte paprikapoeder
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 180 graden celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat aangegeven. Zet de oven daarna op 200 graden Celcius.
-
Schil de knolselderij en snijd een stuk van 200 gram af en rasp dit. Doe de mayonaise en azijn erbij en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
-
Snijd de rest van de knolselderij in frieten. Meng de frieten met de kerrie, paprikapoeder, peper en zout en een scheut olie. Meng goed. Verdeel de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. goudbruin.
-
Snijd ongeveer 3 tomaten in partjes, meng er wat goede olijfolie door en breng op smaak met peper en zout.
-
Neem een koekepan en bak de hamburgers in een klein beetje olie in 5 min. aan elke zijde bruin.
-
Neem de broodjes en snijd ze door de helft. Leg de plakken tomaat op het onderste broodje, leg daarop de burger en dan de selderijsalade. Serveer met de selderijfriet, tomatensalade en eventueel wat mayonaise.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!