• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Spiraaltaart met wortel

    Spiraaltaart met wortel

    Aantal personen
    6 personen

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 kg wortelmix 
    300 gr bloem 
    150 gr roomboter in kleine stukjes
    3 eieren

    Ingrediënten uit jouw keuken
    150 gr roomboter in kleine stukjes 
    1 el tijm
    1 el extra vierge olijfolie
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 175 graden Celcius.
    • Schrob de wortels goed schoon. Neem een mandoline of een kaasschaaf en maak dunne slierten van de wortel. Doe de wortelslierten in een kom, bestrooi met wat peper en zout. Meng het even goed door en zet apart.
    • Doe de bloem, boter, één ei en een snufje zout in de keukenmachine en meng tot een mooi deeg of kneed met de hand. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed er een quichevorm mee. Prik er met een vork gaatjes in. Druk dan één voor één de wortelslierten tegen de buitenzijde van de taart aan en werk in een spiraal tot de taart is gevuld.
    • Doe twee eieren in een kom samen met de tijm en wat peper en zout en klop los. Giet het eimengsel over de taart, zorg dat overal een beetje ei terecht komt.
    • Doe de taart in de oven en bak in 30-40 min. De wortel moet zacht zijn, het ei gestold en het deeg gaar.
    • Snijd de taart in stukken en serveer met een salade. Je kunt er eventueel ook nog wat (geiten)kaas overheen strooien.

     

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Spiraaltaart wortel

    € 7.36
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief