Ingrediënten van Rechtstreex
2 bakjes oesterzwammen
2 broodjes
1/2 komkommer
100 gr. sla, gewassen
1/2 bakje cress, radijs of andere pittige groente
2 broodjes
1/2 komkommer
100 gr. sla, gewassen
1/2 bakje cress, radijs of andere pittige groente
Ingrediënten uit jouw keuken
1 kleine ui, gesnipperd
1 kleine ui, gesnipperd
1 tl. chilipoeder
1 tl. gerookte paprika
1 tl. vijfkruidenpoeder
2 el. barbecue saus (of zoete soja)
2 el. zonnebloemolie
(vegan) mayonaise
3 el. sesamolie
2 el. barbecue saus (of zoete soja)
2 el. zonnebloemolie
(vegan) mayonaise
3 el. sesamolie
1 el. rijstazijn
1 el. sojasaus
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
-
Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes, trek er steeds een reepje van boven naar beneden af.
-
Neem een grote bakpan en verhit de olie in de pan. Fruit de ui aan. Doe alle specerijen en de oesterzwammen erbij en schep goed om. Bak de oesterzwammen ongeveer 10 min. en schep regelmatig om. Roer op het laatst de barbecue saus erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
Was de sla.
-
Sijnd de komkommer in plakjes.
-
Maak de dressing en meng deze door de sla, de komkommer en de cress or radijs.
-
Snijd de broodjes overdwars doormidden, beleg de broodjes eerst met wat salade en een ruime hoeveelheid met pulled paddenstoel. Doe er naar smaak nog een dot mayonaise op.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!