• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Broodje pulled paddenstoel

    Broodje pulled paddenstoel

    De veganistische variant op het Amerikaanse 'broodje pulled pork'.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    2 bakjes oesterzwammen
    2 broodjes
    1/2 (oer)komkommer, in plakjes
    100 gr. sla, gewassen
    1/2 bakje cress, radijs of andere pittige groente

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    specerijen: 1 tl. chilipoeder, 1 tl. gerookte paprika, 1 tl. vijfkruidenpoeder
    2 el. barbecue saus (of zoete soja)
    1 kleine ui, gesnipperd
    2 el. zonnebloemolie
    (vegan) mayonaise 
    voor de dressing: 3 el. (sesam)olie, 1 el. (rijst)azijn en 1 el. sojasaus, gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes, trek er steeds een reepje van boven naar beneden af. 
    • Neem een grote bakpan en verhit de olie in de pan. Fruit de ui aan. Doe alle specerijen en de oesterzwammen erbij en schep goed om. Bak de oesterzwammen ongeveer 10 min. en schep regelmatig om. Roer op het laatst de barbecue saus erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
    • Maak de dressing en meng deze door de sla, de komkommer en de cress or radijs.
    • Snijd de broodjes overdwars doormidden, beleg de broodjes eerst met wat salade en een ruime hoeveelheid met pulled paddenstoel. Doe er naar smaak nog een dot mayonaise op.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Familie Veeke
    Standdaarbuiten

    Kastanje champignons

    € 1.68
    bakje
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief