• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Stroganoff met champignons

    Stroganoff met champignons

    De vegetarische variant op de klassieke Russische stroganoff. Extra lekker met een scheut wodka!

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    40 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 bakje kastanjechampignons
    1 bakje witte champignons
    2-3 paprika's
    200 gr. spelt
    peterselie of tuinkers

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 teen knoflook, gehakt
    1 rode peper, gehakt
    80 gr. tomatenpuree
    specerijen: 1 tl. chilipoeder, 2 tl. gerookte paprika
    optioneel: scheut wodka
    125 ml. slagroom
    2 el. olie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Kook de spelt in ruim water met een snuf zout in 30 min. gaar. Giet af en zet apart. 
    • Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes.
    • Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes.
    • Verwarm de olie in een braadpan en doe de champignons, paprika, rode peper en knoflook erbij en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en bak deze ook al roerend even mee. Doe er eventueel een scheut wodka bij en laat de alcohol even verdampen. Zet de deksel op de pan en laat 15 min. stoven.
    • Roer op het laatste moment de slagroom erdoor. Zorg dat de saus nu niet meer gaat koken.
    • Verdeel de spelt over de borden, schep de stroganoff erbij en garneer met verse peterselie of tuinkers.  

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Tip: overgebleven stroganoffsaus kun je goed invriezen.

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Stroganoff met champignons

    € 7.39
    2p
    Familie Veeke
    Standdaarbuiten

    Paddenstoelenmix

    € 2.52
    bakje
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief