Ingrediënten van Rechtstreex
1 bakje kastanjechampignons
2 bakjes witte champignons
3 paprika's
400 gr. spelt
1 bakje kastanjechampignons
2 bakjes witte champignons
3 paprika's
400 gr. spelt
230 ml. slagroom
peterselie of tuinkers
peterselie of tuinkers
Ingrediënten uit jouw keuken
1 rode peper
1 rode peper
2 teentjes knoflook
140 gr. tomatenpuree
140 gr. tomatenpuree
2 el. gerookte paprika
2 el. olie
gemalen peper en zout
2 el. olie
gemalen peper en zout
optioneel: scheut wodka
En aan de slag!
- Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog ±40 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
- Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes.
- Hak de knoflook uit en de rode peper, als je niet van pittig houd kun je de zaadlijsten en zaadjes verwijderen.
- Verwarm de olie in een braadpan en doe de champignons, paprika, rode peper en knoflook erbij en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en gerookte paprika toe en bak deze ook al roerend even mee. Doe er eventueel een scheut wodka bij en laat de alcohol even verdampen. Zet de deksel op de pan en laat 15 min. stoven.
- Roer op het laatste moment de slagroom erdoor. Zorg dat de saus nu niet meer gaat koken, anders gaat ie schiften.
- Verdeel de spelt over de borden, schep de stroganoff erbij en garneer met verse peterselie of tuinkers.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!