• NIEUW
  • Buddha bowl

    Buddha bowl met spelt en bietjes

    Supergezonde en vegan bowl! Je kunt dit gerecht warm of koud eten.

     

    4 personen
    bereiden 55 minuten
       
       

    Ingrediënten van Rechtstreex 

     

    1 kg. zoete aardappels, geschild en in blokjes
    500 gr. rode bietjes, geschild en in halve maantjes 
    300 gr. spelt
    100 gr. sla, gewassen  
    2 st. verse tofu

    1 tuinkers
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    3 el. zoete sojasaus
    3 el. tahin
    2 el. (rijst)azijn
    150 ml. (sesam)olie
    1 tl. komijnpoeder
    1 teen knoflook, geperst 
    3 el. maizena
    zonnebloemolie 
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog ±40 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
    • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 10 min. gaar. Giet af en zet apart. 
    • Schil de bietjes en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 10 min. gaar. Kook de bietjes in 15 min. gaar. Giet af en zet apart.  
    • Verkruimel de tofu boven een kom, bestrooi met 3 el. maizena en meng erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
    • Neem een bakpan met dikke bodem en verhit ruime hoeveelheid olie. Rul het vegan gehakt tot het knapperig begint te worden. Roer daarna de zoete soja erdoorheen.   
    • Mix met de staafmixer de tahin, azijn, sesamolie, komijn en knoflook. Breng verder op smaak met peper en zout. 
    • Verdeel de ingrediënten over 4 kommen. Giet de dressing erover en garneer met tuinkers.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief