Ingrediënten van Rechtstreex
1 kg. zoete aardappels, geschild en in blokjes
500 gr. rode bietjes, geschild en in halve maantjes
300 gr. spelt
100 gr. sla, gewassen
2 st. verse tofu
500 gr. rode bietjes, geschild en in halve maantjes
300 gr. spelt
100 gr. sla, gewassen
2 st. verse tofu
1 tuinkers
Ingrediënten uit jouw keuken
3 el. zoete sojasaus
3 el. tahin
3 el. zoete sojasaus
3 el. tahin
2 el. (rijst)azijn
150 ml. (sesam)olie
1 tl. komijnpoeder
1 teen knoflook, geperst
3 el. maizena
zonnebloemolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog ±40 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
- Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 10 min. gaar. Giet af en zet apart.
- Schil de bietjes en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 10 min. gaar. Kook de bietjes in 15 min. gaar. Giet af en zet apart.
- Verkruimel de tofu boven een kom, bestrooi met 3 el. maizena en meng erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem een bakpan met dikke bodem en verhit ruime hoeveelheid olie. Rul het vegan gehakt tot het knapperig begint te worden. Roer daarna de zoete soja erdoorheen.
- Mix met de staafmixer de tahin, azijn, sesamolie, komijn en knoflook. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de ingrediënten over 4 kommen. Giet de dressing erover en garneer met tuinkers.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!