• NIEUW
  • Cake met zacht fruit

    Cake met zacht fruit

    Deze cake maak je met yoghurt en is daarom een gezond alternatief voor een roombotercake.

     

    4-6 personen
    bereiden 15 minuten
    oven 60 minuten
       
    Ingrediënten Rechtstreex 
    125 gr. bloem
    100 gr. meel
    2 eieren
    200 gr. yoghurt
    150-200 gr. zacht fruit

    Ingrediënten uit jouw keuken
    100 gr. olie
    2 tl. bakpoeder
    5 el. honing
    snufje zout
    extra benodigd: cakevorm

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
    • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
    • Neem een andere kom en klop de eieren los. Meng de rest van de natte ingrediënten erdoor en spatel daarna voorzichtig de stukjes fruit erdoor.
    • Voeg alle ingrediënten samen en schep om. Bekleed het bakblik met bakpapier (ook de 2 brede zijdes) en stort het beslag erin. Zet in de oven en bak in ± 60 min. gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
    • Laat de cake goed afkoelen voordat je 'm uit het bakblik haalt. 
    • Serveer eventueel met wat (gezoete) yoghurt of wat notenspread. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Molen de Walvisch
    Schiedam
    Tarwebloem - biologisch
    Biologisch
    4.27
    pak (1 kilo)
    BIO
    Molen de Walvisch
    Schiedam
    Volkoren roggemeel
    Biologisch
    3.72
    pak (1 kilo)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief