• NIEUW
  • Cake met zacht fruit
    11-06-2021

    Cake met zacht fruit

    Deze cake maak je met yoghurt en is daarom een gezond alternatief voor een roombotercake.

     

    4-6 personen
    bereiden 15 minuten
    oven 60 minuten
       
    Ingrediënten Rechtstreex 
    125 gr. bloem
    100 gr. meel
    2 eieren
    200 gr. yoghurt
    150-200 gr. zacht fruit

    Ingrediënten uit jouw keuken
    100 gr. olie
    2 tl. bakpoeder
    5 el. honing
    snufje zout
    extra benodigd: cakevorm

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
    • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
    • Neem een andere kom en klop de eieren los. Meng de rest van de natte ingrediënten erdoor en spatel daarna voorzichtig de stukjes fruit erdoor.
    • Voeg alle ingrediënten samen en schep om. Bekleed het bakblik met bakpapier (ook de 2 brede zijdes) en stort het beslag erin. Zet in de oven en bak in ± 60 min. gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
    • Laat de cake goed afkoelen voordat je 'm uit het bakblik haalt. 
    • Serveer eventueel met wat (gezoete) yoghurt of wat notenspread. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Molen de Walvisch
    Schiedam
    Tarwebloem - biologisch
    Biologisch
    4.40
    pak (1 kilo)
    BIO
    Molen de Walvisch
    Schiedam
    Volkoren roggemeel
    Biologisch
    3.84
    pak (1 kilo)
    VERS DUURZAAM LOKAAL