Ingrediënten Rechtstreex
125 gr. bloem
100 gr. meel
2 eieren
200 gr. yoghurt
150-200 gr. zacht fruit
Ingrediënten uit jouw keuken
100 gr. olie
2 tl. bakpoeder
5 el. honing
snufje zout
extra benodigd: cakevorm
En aan de slag!
125 gr. bloem
100 gr. meel
2 eieren
200 gr. yoghurt
150-200 gr. zacht fruit
Ingrediënten uit jouw keuken
100 gr. olie
2 tl. bakpoeder
5 el. honing
snufje zout
extra benodigd: cakevorm
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
- Meng alle droge ingrediënten in een kom.
- Neem een andere kom en klop de eieren los. Meng de rest van de natte ingrediënten erdoor en spatel daarna voorzichtig de stukjes fruit erdoor.
- Voeg alle ingrediënten samen en schep om. Bekleed het bakblik met bakpapier (ook de 2 brede zijdes) en stort het beslag erin. Zet in de oven en bak in ± 60 min. gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake goed afkoelen voordat je 'm uit het bakblik haalt.
- Serveer eventueel met wat (gezoete) yoghurt of wat notenspread.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!