• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Manolo's gazpacho

    Manolo's gazpacho

    Een heerlijke, koude soep die veel nostalgie oproept bij onze huischef Pien. Onder het recept neemt ze je mee in haar herinnering.

    Aantal personen
    4 personen 

    Bereiden 
    30 min + 30 min koud zetten

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kg. soeptomaten
    1 rode paprika
    1 komkommer
    1 kleine ui (rood of wit)
    handje gehakte peterselie of basilicum
    1/2 brood

    Ingrediënten uit jouw keuken
    4 tenen knoflook, geperst (2 voor de soep, 2 voor de croutons)
    2 el. rode wijnazijn
    100 ml. olijfolie (75ml. voor de soep, 25 ml. voor de croutons)
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
    • Snijd de helft van het onafgebakken brood in kleine blokjes en meng met 25 ml. olijfolie, 2 tenen geperste knoflook en peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ±15 min. bruin en krokant.
    • Schil de komkommer en snijd in stukken. Houd een klein stukje apart en snijd dat in piepkleine blokjes.
    • Was de tomaten en snijd overdwars door. Haal de pitjes eruit, deze maken de soep een beetje bitter als ze gemixed worden.
    • Was de paprika, verwijder de zadenlijsten en snijd in stukken. Houd een klein stukje apart en snijd die in piepkleine blokjes. Meng met de blokje komkommer en houd apart.
    • Snijd de ui in stukken.
    • Doe alle groenten met de knoflook, azijn, 75 ml. olijfolie in een blender en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud.
    • Serveer de soep pas als deze goed koud is. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je er ook ijsblokjes in doen. Serveer met de fijngesneden blokjes komkommer en paprika, de croutons en de gehakte kruiden. Sprenkel eventueel nog een beetje olijfolie over de soep.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
     

    Rechtstreex-huischef Pien

    Rechtstreex-huischef Pien: 'Dit recept is al 40 jaar in de familie en bedacht door Manolo, een kok uit Spanje. Hij werkte in een restaurant in een piepklein dorp 1,5 uur rijden het binnenland in. Ons gezin en vijf andere gezinnen kwamen we hier elk jaar traditiegetrouw terug om een feestmaal te eten. Een propvol zaakje met een superkleine keuken waar Manolo gazpacho en kreeft uit serveerde. Mooie herinneringen van een drukke tent, een hoop geschreeuw, zwetende bruine mannen in de keuken, live muziek, spelende kinderen en dronken moeders zonder schoenen. Iedereen in ons gezin maakt de soep vandaag de dag nog altijd volgens Manolo's receptuur. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij.'

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Manolo's gazpacho

    € 11.54
    4p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief