• NIEUW
  • Manolo's gazpacho

    Manolo's gazpacho

     
    4 personen
    bereiden 30 minuten
    koud zetten 30 minuten
       
    Rechtstreex-huischef Pien
     
    Huischef Pien: 'Dit recept is al 40 jaar in de familie en bedacht door Manolo, een kok uit Spanje. Samen met vijf andere gezinnen reden we elk jaar traditiegetrouw 1,5 uur om in het restaurant van Manolo om een kreeft en gazpacho te eten. Mooie herinneringen van een propvolle zaak, een hoop geschreeuw, zwetende bruine mannen in een piepkleine keuken, live muziek, spelende kinderen en dronken moeders zonder schoenen. Iedereen in ons gezin maakt de soep vandaag de dag nog altijd volgens Manolo's receptuur. Ik hoop dat jullie er net zo van kan genieten als wij.'
    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kg. soeptomaten
    1 rode paprika
    1 komkommer
    1 kleine ui (rood of wit)
    1 peterselie of tuinkers
    1 brood

    Ingrediënten uit jouw keuken
    4 tenen knoflook
    2 el. rode wijnazijn
    125 ml. olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
    • Snijd het onafgebakken brood in kleine blokjes en meng met 50 ml. olijfolie, 2 tenen geperste knoflook en peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ±15 min. bruin en krokant.
    • Schil de komkommer en snijd in stukken. Houd een klein stukje apart en snijd dat in piepkleine blokjes.
    • Was de tomaten en snijd overdwars door. Haal de pitjes eruit, deze maken de soep een beetje bitter als ze gemixed worden.
    • Was de paprika, verwijder de zadenlijsten en snijd in stukken. Houd een klein stukje apart en snijd die in piepkleine blokjes. Meng met de blokjes komkommer en houd apart.
    • Snijd de ui in stukken.
    • Doe alle groenten, ui, 2 tenen geperste knoflook, samen met 2 el. azijn, 75 ml. olijfolie in een blender en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud.
    • Serveer de soep pas als deze goed koud is. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je er ook ijsblokjes in doen. Garneer met de fijngesneden blokjes komkommer en paprika, de croutons en gehakte peterselie of tuinkers. Sprenkel eventueel nog een beetje olijfolie over de soep.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief