Ingrediënten Rechtstreex
1 kg. soeptomaten
1 rode paprika
1 komkommer
1 kleine ui (rood of wit)
1 peterselie of tuinkers
1 brood
Ingrediënten uit jouw keuken
4 tenen knoflook
1 kg. soeptomaten
1 rode paprika
1 komkommer
1 kleine ui (rood of wit)
1 peterselie of tuinkers
1 brood
Ingrediënten uit jouw keuken
4 tenen knoflook
2 el. rode wijnazijn
125 ml. olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
125 ml. olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Snijd het onafgebakken brood in kleine blokjes en meng met 50 ml. olijfolie, 2 tenen geperste knoflook en peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ±15 min. bruin en krokant.
- Schil de komkommer en snijd in stukken. Houd een klein stukje apart en snijd dat in piepkleine blokjes.
- Was de tomaten en snijd overdwars door. Haal de pitjes eruit, deze maken de soep een beetje bitter als ze gemixed worden.
- Was de paprika, verwijder de zadenlijsten en snijd in stukken. Houd een klein stukje apart en snijd die in piepkleine blokjes. Meng met de blokjes komkommer en houd apart.
- Snijd de ui in stukken.
- Doe alle groenten, ui, 2 tenen geperste knoflook, samen met 2 el. azijn, 75 ml. olijfolie in een blender en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud.
- Serveer de soep pas als deze goed koud is. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je er ook ijsblokjes in doen. Garneer met de fijngesneden blokjes komkommer en paprika, de croutons en gehakte peterselie of tuinkers. Sprenkel eventueel nog een beetje olijfolie over de soep.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!