• NIEUW
  • PRODUCT FILTER

    Driekleuren worteltaart

    Driekleuren worteltaart

    Met de wortelmix van Peter van de Erve creëer je op een natuurlijke manier drie gekleurde lagen.

    Aantal personen
    6 personen

    Bereiden 40 minuten
    Oventijd 20 minuten
     
    Benodigd: Drie kleine taartvormen van 12 cm. Eén kan ook maar dan heb je drie keer de oventijd.

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    300 gr. wortels (100 gr. van elke kleur)
    200 gr. zelfrijzende bloem
    3 eieren
    170 ml. melk
    200 gr. boter op kamertemperatuur
     
    Ingrediënten uit jouw keukenkastje
    200 gr. witte suiker
    200 ml. olie (zonnebloem, noten, koolzaad, huttentut)
    40 gr. bloem
    200 gr. poedersuiker
    1 tl. kaneel
    1 tl. steranijs
    1 tl. nootmuskaat
    snufje zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 170 graden.
    • Schil of schrob de wortels. Rasp 100 gr. oranje, 100 gr. gele en 100 gr. paarse wortels. Houd de kleuren apart.
    • Meng het bakmeel, de suiker, de specerijen en een snufje zout in een grote kom. Klop de eieren los met de olie. Voeg het ei-mengsel bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar. Verdeel het beslag in drie delen, waarvan je in elk deel één kleur geraspte wortel doet. 
    • Vet de taartvormen in en giet in elk een kleur van het beslag erin. Bak in 15-20 min. gaar. Check met een satéprikker: als het deeg niet blijft plakken, is het gaar. Laat de drie lagen taart een beetje afkoelen. 
    • Maak intussen de botercrème. Verwarm de melk en de bloem al roerend in een steelpannetje. Blijf heel goed roeren met een garde zodat de klontjes eruit zijn en er een dikke massa ontstaat. Laat dit ±10 min. afkoelen in de koelkast.
    • Snijd intussen de boter in kleine blokjes en klop deze op met een elektrische garde. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Haal dan de bal uit de koelkast en mix deze lepel voor lepel toe aan de botercreme. Hierdoor wordt de botercremé mooi stevig. 
    • Haal de drie taartdelen uit de vorm. Omdat het deeg is gaan rijzen hebben ze waarschijnlijk een bobbel aan de bovenkant. Snijd deze er voorzichtig af met een broodmes.
    • Nu kun je beginnen met het bouwen van de taart. Begin met de paarse laag en smeer deze in met een laagje botercrème. Leg daar de oranje laag op en smeer ook deze in met de botercreme. Sluit af met de gele laag en smeer de rest van de botercreme langs de zijkant en bovenkant. Laat de taart nog even goed afkoelen voordat je 'm aansnijdt voor het optimale effect. Bewaar koud.

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief