Ingrediënten van Rechtstreex
En aan de slag!
500 gr. sperzie- of spekbonen
1 komkommer
1 paksoi
1 tofu licht gefrituurd
Ingrediënten uit jouw keuken
pindasaus
gebakken uitjes en/of pinda's
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Neem een grote pan en breng water met flink wat zout goed aan de kook.
-
Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een lepel de zadenlijst. Snijd in halve maantjes. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet.
-
Verwijder de steeltjes van de sperziebonen.
-
Snijd de paksoi in reepjes.
-
Blancheer de groenten afzonderlijk in het kokende water (boontjes 2-3 min. en paksoi 1-2 min). Schep gelijk uit de pan en spoel af onder een koude kraan, zoblijven de groenten knapperig.
-
Snijd de tofu in dunne plakjes.
-
Verwarm de pindasaus.
-
Verdeel de geblancheerde groenten, komkommer en tofu over de borden. Garneer met gebakken uitjes en serveer met pindasaus.
Tip: Verrijk het gerecht eventueel met een hard gekookt eitje.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!