• NIEUW
  • Gado gado

    Gado gado

     

    4 personen
    bereiden 25 minuten
    blancheren 1-3 minuten
       
    Ingrediënten van Rechtstreex
    500 gr. sperzie- of spekbonen
    1 komkommer
    1 paksoi
    1 tofu licht gefrituurd
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    pindasaus
    gebakken uitjes en/of pinda's
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Neem een grote pan en breng water met flink wat zout goed aan de kook.
    • Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een lepel de zadenlijst. Snijd in halve maantjes. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet.
    • Verwijder de steeltjes van de sperziebonen.
    • Snijd de paksoi in reepjes.
    • Blancheer de groenten afzonderlijk in het kokende water (boontjes 2-3 min. en paksoi 1-2 min). Schep gelijk uit de pan en spoel af onder een koude kraan, zoblijven de groenten knapperig.
    • Snijd de tofu in dunne plakjes.
    • Verwarm de pindasaus.
    • Verdeel de geblancheerde groenten, komkommer en tofu over de borden. Garneer met gebakken uitjes en serveer met pindasaus.
    Tip: Verrijk het gerecht eventueel met een hard gekookt eitje.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief