• NIEUW
  • Gado gado
    23-06-2023

    Gado gado

     

    4 personen
    bereiden 25 minuten
    blancheren 1-3 minuten
       
    Ingrediënten van Rechtstreex
    500 gr. sperzie- of spekbonen
    1 komkommer
    1 paksoi
    1 tofu licht gefrituurd
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    pindasaus
    gebakken uitjes en/of pinda's
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Neem een grote pan en breng water met flink wat zout goed aan de kook.
    • Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een lepel de zadenlijst. Snijd in halve maantjes. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet.
    • Verwijder de steeltjes van de sperziebonen.
    • Snijd de paksoi in reepjes.
    • Blancheer de groenten afzonderlijk in het kokende water (boontjes 2-3 min. en paksoi 1-2 min). Schep gelijk uit de pan en spoel af onder een koude kraan, zoblijven de groenten knapperig.
    • Snijd de tofu in dunne plakjes.
    • Verwarm de pindasaus.
    • Verdeel de geblancheerde groenten, komkommer en tofu over de borden. Garneer met gebakken uitjes en serveer met pindasaus.
    Tip: Verrijk het gerecht eventueel met een hard gekookt eitje.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.