Ingrediënten van Rechtstreex
Ingrediënten uit jouw keuken
En aan de slag!
1 tomatobase
500 gr. sperzie- of spekbonen
1 ui
1 teen knoflook
1 tl. piment
1tl. kaneel
optioneel: 1 el. sambal oelek
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en snijd de bonen in drieën.
-
Snipper de ui.
-
Hak de knoflook fijn.
-
Fruit de ui aan in ruime hoeveelheid olie. Doe de knoflook en kruiden erbij en roerbak 1 minuut mee. Mocht je van een beetje pittig houden voeg dan je favoriete sambal toe.
-
Voeg de tomatobase en bouillonblokje erbij en laat 20 minuten stoven zonder de deksel op de pan.
-
Voeg dan de boontjes toe en smoor de boontjes 10 minuten in de saus met de deksel op de pan. Check of de stoof niet te droog wordt en voeg anders wat water toe.
-
Serveer de boontjes bijvoorbeeld bij rijst of noodles.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!