Benodigdheden: deegrol, bakpapier, ovenplaat, kom
500 gr. biet
400 gr. rode kool
200 gr. wortel in slierten (met dunschiller)
200 gr. saladekaas geit, verkruimeld
150-200 gr. volle yoghurt
400 gr. rode kool
200 gr. wortel in slierten (met dunschiller)
200 gr. saladekaas geit, verkruimeld
150-200 gr. volle yoghurt
Ingrediënten uit jouw keuken
1 rode ui
1 appel
200 gr. volkoren meel
2 tl. komijnzaad
2 el. mierikswortel
4 el. appelazijn
6 el. extra vierge olijfolie
gemalen peper en zout
1 rode ui
1 appel
200 gr. volkoren meel
2 tl. komijnzaad
2 el. mierikswortel
4 el. appelazijn
6 el. extra vierge olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
-
Meng de bloem met 150 gr. yoghurt, 2 el. olie en een snufje zout. Voeg eventueel yoghurt toe als het deeg nog te droog is. Kneed 5-10 min. door tot een soepel deeg. Dek af en zet even opzij.
-
Schil of schrob de bietjes en schaaf met mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Doe de bieten en ui in een kom en meng er 2 el. appelazijn, 2 el. olijfolie en peper en zout doorheen.
-
Bestrooi je werkblad met bloem en rol met de deegroller uit tot een dikte van 0,5 cm. Je kunt ook 2 stuks maken als je een kleine oven hebt. Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
-
Verdeel het bietjes mengsel over het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg om. Bak de galette(s) in 30-40 min. gaar. De biet moet zacht zijn en het deeg krokant.
-
Maak intussen de salade, snijd of schaaf de rode kool en de wortel in dunne slierten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes.
-
Meng voor de saladedressing 4 el. appelazijn, 2 el. olie, 2 el. mierikswortel en 2 tl. komijnzaad. Kneed de dressing door de rode kool, de wortel en de appel. Breng op smaak met peper en zout.
-
Haal de galette uit de oven en verkruimel de saladekaas erover.
-
Serveer de galette met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!