• NIEUW
  • Galette met biet en feta

    Galette met biet en feta

    Dit recept ziet er feestelijk uit op tafel. Romig, fris en gevarieerd.

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden
    45 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    250 gr. biet 
    200 gr. rode kool, halveer de kool en snijd in dunne reepjes
    100 gr. wortel in slierten (met dunschiller)
    75 gr. saladekaas geit, verkruimeld
    100 gr. volle yoghurt

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 kleine, rode ui in dunne ringen
    1/2 appel in dunne plakjes
    100 gr. volkoren meel
    1 tl. komijnzaad (geroosterd)
    1 el. mierikswortel 
    3 el. appelazijn
    3 el. extra vierge olijfolie
    peper en zout (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
    • Doe de bloem samen met de yoghurt, 1 el. olie en een snufje zout in een kom en meng tot een deeg. Als het deeg droog is, kun je er een eetlepel water bij doen. Kneed het deeg tot een bal, wikkel in plastic folie en leg in de koelkast.
    • Schil of schrob de bietjes en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes, liefst op de mandoline. Doe de plakjes samen met de gesneden ui in een kom en meng er 1 el. appelazijn, 1 el. olijfolie en peper en zout doorheen.
    • Neem het deeg uit de koelkast en rol uit tot een ronde plak. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
    • Verdeel de bietjes en ui over het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg om; dat mag best een beetje rommelig zijn.
    • Doe de taart in de oven en bak in 30-40 min. gaar. De biet moet zacht zijn en het deeg krokant. Verkruimel daarna de saladekaas over de taart.
    • Meng voor de saladedressing 2 el. appelazijn, 1 el. olie, 1 el. mierikswortel en 1 tl. komijnzaad. Schep de dressing door de rode kool, de wortel en de appel. Breng op smaak met peper en zout en laat staan tot de taart uit de oven komt.
    • Snijd de taart in stukken en serveer met de salade. 

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief