• NIEUW
 • Stamppot boerenkool met worst
  28-01-2021

  Stamppot boerenkool met worst

  Iedereen kent dit recept natuurlijk met boerenkool. Maar er zijn nog zoveel andere koolsoorten die heel lekker zijn. Denk eens aan palmkool of savooiekool!

  Aantal personen
  2 personen

  Bereiden 25 minuten

  Ingrediënten van Rechtstreex 
  500 gr. kruimige aardappel, geschild en in grove stukken
  150-200 gr. boerenkool (of palmkool, boerenkool, savooiekool)
  200 gr. rookworst uit de verpakking of andere worst

  Ingrediënten uit jouw keuken
  klont boter 
  scheutje melk 
  peper en zout (liefst uit de molen)

  En aan de slag!  

  • Snij de kool fijn. De nerven en stelen van kool kun je gewoon eten, maar als ze erg groot en hard zijn, zijn ze soms taai en dat is niet lekker. Rits daarom bij de boerenkool het blad van de nerf af. Snijd bij palmkool alleen van de bladeren de stelen en nerven af, de kleinere kun je gewoon in de stamppot verwerken.
  • Neem een pan met water en breng de aardappels met een snuf zout aan de kook. Voeg dan de gesneden kool toe en kook dit alles op laag vuur in 15-20 min. gaar. 
  • Bij rookworst: leg de worst 5-10 min. vóórdat de aardappelen gaar zijn bovenop de aardappelen en kool, met de deksel op de pan. Zo kan de worst zonder het gebruik van een extra pan wellen en warm worden. Als de kooktijd is verstreken, haal je de worst uit de pan en leg je deze apart (onder de deksel: dan blijft ie warm).
  • Bij gewone worst: bak de worstjes op hoog vuur rondom bruin en laat op laag vuur gaar worden.
  • Giet de aardappels en de kool af. Voeg de boter en melk toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over 2 borden en leg er een stuk worst bovenop. Serveer met een beetje mosterd, een augurkje en/of ander zuurgoed.

  Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

  VERS DUURZAAM LOKAAL
   
  Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.